Bez napretka u istrazi ubojstva odvjetnice u Bihaću

Službenici MUP-a Unsko-sanske županije rade na istražnom postupku s ciljem rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je stradala poznata bihaćka odvjetnica Jasmina Koričić, no zasada bez rezultata i službenih potvrda o mogućim počiniteljima.

”O istrazi nećemo govoriti ništa detaljnije, ali na dobrom smo putu da riješimo taj problem, izjavio je za Oslobođenje novi ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Senad Kljajić, odgovarajući na pitanje ima li napretka u istrazi i jesu li kolege iz Federalnog MUP-a priskočile u pomoć u slučaju napada u kojem je ubijena odvjetnica Jasmina Koričić iz Bihaća.

”Komesar surađuje sa svima koji su neophodni u slučaju. Upućena je i podrška iz FUP-a kada je u pitanju forenzika i sve drugo što se tiče detalja slučaja, a MUP USŽ odranije sa FUP-om ima fantastičnu suradnju i mislim da je to nešto što samo može pomoći da se slučaj riješi”, kazao je Kljajić.

Reagirao je i upravni odbor Odvjetničke komore Federacije BiH ponovno pozvavši nadležne državne organe BiH i FBiH da poduzmu sve zakonom predviđene mjere, kako bi se počinitelji brutalnog ubojstva Jasmine Koričić, odvjetnice iz Bihaća, otkrili i priveli pravdi.

”Uvažavajući činjenicu da se u posljednjih nekoliko dana, osim ubojstva odvjetnice Jasmine Koričić, izvršio napad na imovinu i ured odvjetnika Faruka Balijagića iz Tuzle, UO ocjenjuje da je potrebno kod nadležnih ministarstva pravde hitno pokrenuti inicijativu za izmjene i dopune kaznenog zakona FBiH i BiH u smislu da se maksimalno zaštite suce, tužitelji i odvjetnici od napada na život i tijelo i na njihovu imovinu”, istaknuo je danas na press-konferenciji u Sarajevu predsjednik UO Odvjetničke komore FBiH, odvjetnik Anto Petrušić.

Podsjećamo, poznata bihaćka odvjetnica Jasmina Koričić poginula je u eksploziji bombe u petak 13. veljače, u 8:30 u ulici Bihaćkih branitelja, ispred jednog odvjetničkog ureda. Iako službenih potvrda zasada još nema, pojedini bihaćki mediji navode kako je eksplozivna naprava bila vezana za vrata.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.