Bevanda: Zvizdić može nanijeti nemjerljivu štetu BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić ponovno djeluje samoinicijativno u komunikaciji s drugim državama, zadirući u resore kojima ne rukovodi i za koje nema nadležnosti, što može nanijeti nemjerljivu štetu Bosni i Herecegovini, upozorio je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Ministar Bevanda je, reagirajući na priopćenje predsjedatelja Zvizdića u kome navodi da će ponovno pisati hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i čelnicima Europske unije zbog izgradnje Pelješkoga mosta, upozorio da se Vijeće ministara nije izjasnilo o ovom pitanju te ne postoji službeni stav BiH da bi ga bilo koji dužnosnik iznosio.

Ukoliko će se iznositi osobni stavovi, ali i stavovi stanovnika BiH na koje se izgradnja mosta izravno odnosi, onda treba pozdraviti potpisivanje ugovora o izgradnji Pelješkoga mosta i početak radova jer će se tako jedini bh. grad na moru Neum rasteretiti ljetnoga prometnoga kaosa, što će doprinijeti boljoj turističkoj ponudi, navodi Bevanda.

Ministar Bevanda podsjeća da Vijeće ministara BiH nije usvojilo zaključak Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH s 49. sjednice, održano 5. srpnja 2017. godine, kojim je zatraženo od Vijeća ministara da uputi notu Republici Hrvatskoj o obustavi svih aktivnosti u vezi s izgradnjom Pelješkoga mosta dok se ne postigne potpuna obostrana suglasnost.

Također, Vijeće ministara BiH na 108. sjednici, održanoj 19. srpnja 2017.godine, jednoglasno je usvojilo izvješće ministra prometa i komunikacija BiH Ismira Juske gdje stoji da nema formalnih zapreka za izgradnju Pelješkoga mosta i da to ne treba povezivati s Konvencijom o pravu mora. Ministar Bevanda upozorava kako je više puta slao urgencije predsjedatelju Zvizdiću da se verificiraju zaključci sa sjednice Vijeća ministara i Vlade Republike Hrvatske iz 7. mjeseca 2017. godine, ali to nikada nije stavljeno na dnevni red niti je obrazloženo zašto.

Zvizdić o izgradnji Pelješkog mosta: “To je nekorektan i nedobrosusjedski postupak Hrvatske”

Prema mišljenju ministra Bevande, iz svega se može zaključiti da se radi o predizbornim aktivnostima predsjedatelja Zvizdića i stavovima njegove stranke, a ne izvršnoga organa kojim rukovodi i koji bi trebao predstavljati stavove vladajuće većine. Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara pozvao je visoke dužnosnike u BiH da izborne kampanje i pozicioniranje na izbornim listama ostave po strani kada su u pitanju interesi BiH, njezini odnosi sa susjedima i Europskom unijom i da se bave svojim poslom odgovorno i profesionalno.

S obzirom na to da je predsjedatelj Zvizdić najavio kako će ponovno pisati pisma u ime BiH zbog potpisivanja Ugovora za izgradnju Pelješkoga mosta, ministar Bevanda upozorio je da će štiti dignitet Vijeća ministara, koji je kolektivni organ, i da će svaki put tražiti da se prema drugim državama istupa s usuglašenim stavovima jer je to suština Bosne i Herecegovine i njezina ustroja, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Bevanda ti Zvizdic i vama slicni ste najveca steta BiH- ni vec odavno… Lozite, zabadate narode na nacionalnoj osnovi a svi zajedno kradete…!

  • Eto bevanda ti seronja ništa nisi napravio čim si doveo čovjeka a prije ništa nije radio samo ispijo kavu upropastio bolnicu i ti pricas o poštenju nekom drugom stidi se i ti si ulizica

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.