Bevanda: Postao sam predmetom progona i hajke

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda smatra da odluka o izdvajanju sredstava za održavanje općih izbora o kojoj se u utorak izjašnjavalo Vijeća ministara na izvanrednoj telefonskoj sjednici, nije sukladna Zakonu o financiranju institucija BiH.

Bevanda je naglasio da je Ministarstvo financija i trezora BiH upozorilo na nezakonitost takve odluke u svom mišljenju koje je u utorak bilo pred ministrima kao sastavni dio materijala za sjednicu, priopćeno je iz tog ministarstva.

Zakonom je propisano da Vijeće ministara može donijeti odluku u slučaju privremenog financiranja, ali nikako iz ovih predloženih izvora, odnosno akumuliranih prihoda. U Mišljenju Ministarstva financija i trezora BiH sve je decidno navedeno, ali očito da zakon i zakonito postupanje nisu bili prioritet kod predlaganja ovakve odluke, istaknuo je  Bevanda.

Dodao je kako smatra da predlaganje ovakve odluke izlazi iz sfere profesionalnog, a ulazi u sferu politikantstva.

Inače, poziv za današnju sjednicu stigao je jutros što je rezultat političkog pritiska kojem su podlegli upravo oni koji su već 18 mjeseci usporavali procese, prvo za donošenje proračuna za 2021. godinu, a potom i Globalnog okvira fiskalne bilance i politika u BiH za što je trebalo devet mjeseci, navodi Bevanda.

Ističe da nije želio ulaziti u javne polemike, niti je želio ići ispod razine neprimjerene funkciji koju obnaša, kao ni osobnih uvjerenja, ali je postao predmetom progona i hajke.

Nažalost, živimo u društvu u kome odgovornost, stručnost i znanje često gube borbu sa sirovom moći i agresijom. Sve to potvrđuje neviđena hajka, podmetanja i manipulacije čiji predvodnik je Središnje izborno povjerenstvo BiH instruirano od strane svojih političkih mentora koji su ovih dana izišli na otvorenu scenu sijući neviđene količine laži, spletki i, slobodan sam reći, otvorene mržnje, naglasio je Bevanda.

Ministar financija i trezora BiH zaključio je da će unatoč svemu svoj posao raditi sukladno Ustavu i propisima koji to definiraju u vjeri da je to jedini put i način djelovanja u BiH, navodi se u priopćenju.

Hrvatski ministri protiv, a SNSD, SDA i DF za izdvajanje novca za izbore

(www.jabuka.tv)

16 komentara

 • Jako ti je teško, baš mi te žao.
  Ima li ijedan da je iz protesta nekad nekakvu ostavku dao na te državne i federalne funkcije?

 • Pajdo vidim da si sav tužan i nervozan. Popij 1 lexilijum ili apaurin. Ne bi ti bio u koži. Ja mislim od sekirancije ne možeš da spavaš što ti se vidi po očima. Opusti se malo do godišnjeg odmora.

 • Moj Bevanda ti si ni vino ni voda pa daj ostavku dušo napaćena baš mi te žao ne daš pare za nellegalne izbore i gotovo neznam u čemu su tvoje muke.

 • Bože dragi na šta liči
  Prava slika i prilika HDZ, dotrajao, muče se, sami bi sebi presudili ali ne mogu.
  Došla sotona po svoje, isto čeka ostale HDZovce

 • Keta otiđi i ti u Sarajfildžan iako mislim da si već gore. Ne ti nisi naš, ti nisi naš od glave do pete, ti nisi naš jer tvoji su izgubili 95te

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.