Besplatna predstava za 26. rođendan HNK Mostar

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru večeras u 20 sati obilježit će svoju 26. obljetnicu osnutka besplatnom izvedbom predstave “Spremni”.

Riječ je o prvoj predstavi u BiH čija je priprema započela i premijera izvedena u korona-krizi.

Nastala je prema tekstu mlade i nagrađivane hrvatske autorice Kristine Gavran, a u režiji Jelene Kordić Kuret. Radnja se događa u četveročlanoj obitelji u kojoj je zavladalo ozračje tragikomičnog straha od vanjskog svijeta i budućnosti, priopćeno je iz HNK Mostar.

Uz čestitke obljetnice svim djelatnicima, prijateljima i publici HNK Mostar, s ponosom mogu istaknuti kako na početku ove sezone na repertoaru imamo 13 živućih predstava, od kojih je sedam festivalskih do sada nagrađeno s ukupno 24 nagrade, kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

O uspješnom početku sezone svjedoči i nagrada ansamblu predstave “Gnijezdo” na upravo završenom 7. festivalu glumca BiH u Konjicu za najbolju kolektivnu glumačku igru. Također, na 39. Kazališnim/pozorišnim igrama u Jajcu, održanim početkom rujna ove godine, predstava “Identitluk”, u koprodukciji HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti, proglašena je najboljom predstavom od strane publike, a stručni žiri nagradio je ansambl predstave za nabolje glumačko ostvarenje festivala.

U ovoj sezoni, pored produkcije novih predstava, HNK Mostar započet će i projekt radionice dramskog pisanja čiji će polaznici u suradnji s Dramskim studijom mladih HNK te BONK studijom sudjelovati u produkciji nove kazališne predstave te kratkog i dokumentarnog filma.

Po prvi puta objavljen je i natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku autora do 35 godina starosti. Prvonagrađeni tekst bit će postavljen na scenu HNK Mostar u 2021. godini.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.