Bešlić: Nema nikakav pravno valjan razlog da se koncert Thompsona u Mostaru ne održi

Ljubo Bešlić je kazao kako Grad Mostar još nije dobio nikakav službeni zahtjev za zabranu skupa, a za Thompsona je ustvrdio da je i ranije nastupao u Mostaru te da nije bilo nikakvih problema.

“Koliko ja znam nema nikakvih sudskih zabrana niti kakvih viših instanci Bosne i Hercegovine, tako da nema nikakav pravno valjan razlog da se koncert ne održi.

Imali smo različitih drugih koncerata koji su isto tako mogli doći na udar, ali Mostar tu pokazuje širinu i ne želimo praviti probleme unutar grada”, rekao je Bešlić, prenosi Klix.

Pozvao je građane da se suzdrže od bilo kakvih loših konotacija i poručio da je netko za, netko protiv, ali da je najvažnija sigurnost i stabilnost. Prokomentirao je i drugostupanjski postupak u Hagu te je kazao kako procjena rizika ovog skupa nije na njemu, već na policiji i sigurnosnim službama.

Još je ponovio da je cijela situacija prešla u sferu politikanstva, vjerovatno zbog stanja u Bosni i Hercegovini, te je izrazio žaljenje što se sve to “gura u Mostar”.

Naša stranka pozvala je člana Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragana Čovića da inicira otkazivanje koncerta podrške haškim osuđenicima na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.

– Nakon što je u bh. javnosti osuđeno pokretanje koncerta podrške osuđenicima za ratne zločine pred ICTY-jem, te nakon što je sada i delegacija Europske komisije dala nedvosmislen stav da organiziranje takvog koncerta nije u skladu s europskim vrijednostima Čović je obavezan da uputi inicijativu za otkazivanje ovog koncerta. Sama činjenica da su HDZ i HNS pružili punu podršku ovoj manifestaciji, a da je Europska komisija iznijela jasan stav protiv nje, potvrđuje ono što smo više puta isticali – HDZ ne promovira europske vrijednosti – poručili su iz Naše stranke.

Naša stranka dodaje “da je ovo prilika da Čović pokaže da li ima afiniteta prema europskim vrijednostima navodeći da „svi građani BiH uključujući i bh. hrvate zaslužuju europsku budućnost, koja će biti u znaku civilizacijskih vrijednosti”, navodi se u priopćenju Naše stranke.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Normalno da nema zakonskih smetnji za održavanje koncerta,samo treba procjeniti koliko dobra ovaj koncert u ovom trenutku donosi hrvatskim uznicima u Hagu a koliko im štete može napraviti.To netko pametan treba odvagati.To što trabunjaju bošnjački lijevičari-ekstremisti nije bitno ali se čuju negativne izjave iz krugova M-Zajednice,Američkih zvaničnika itd.To može imati negatibnog odjeka. Zašto ne bi slavili kada i ako bog da budu ovi hrvati slobodni. Koliko je pametno čačkati ,,mečku,,koja nam i te kako nije naklonjena,naprotiv…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.