Belgijanac dobio “najbolji posao na svijetu”: Postat će pustinjak u austrijskim Alpama

Belgijanac na ovoj poziciji neće biti plaćen, niti imati pristup grijanju ili tekućnoj vodi, no imat će priliku “boraviti u prekrasnom okruženju”

Posao austrijskog pustinjaka pripao je Belgijancu Stanu Vanuytrechtu, koji se za poziciju natjecao s 50 drugih ljudi, piše Rtl.hr.

Posao pustinjaka obavljat će u Saalfeldenu u austrijskim Alpama, gdje je pozicija pustinjaka tradicija dugačka 350 godina. Na poslu neće imati grijanja, tekuće vode, niti će biti plaćen, prenosi BBC.

Za Stana je načelnik mjesta rekao da “odiše mirnoćom”, dok je Belgijanac rekao da je iznenađen što je izabran, te da je, čim je vidio oglas, shvatio da se radi o poslu kao stvorenom za njega.

Ovo je “utočište pustinjaka ” otvoreno od travnja do studenoga, ali Stan ne može očekivati da će imati potpuni mir, budući da mnogi ljudi odlaze tamo provesti vikend u prirodi, te mnogi traže pustinjaka za savjet.

Stanu to neće teško pasti, budući da je dosada imao iskustva s beskućnicima, alkoholičarima, ovisnicima, zatvorenicima i osobama koje pate od psihičkih bolesti.

Također ima i iskustva u asketskom životu, s obzirom na to da je nakon razvoda bio toliko siromašan da je “bio sretan kada je imao dovoljno novaca za hranu”.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.