Bebek: Ne zanima me što rade Bregović i Islamović

Željko Bebek

Dugme je samo početak karijere, ali u svakom slučaju rado se sjećam svega što sam uradio u okviru Bijelog dugmeta. Nije važno što sam ja jedan od dvojice najzaslužnijih što je uopće Bijelo dugme nastalo.

U medijima je osvanula vijest da Goran Bregović u okviru “Arsenal festa” u Kragujevcu 27. lipnja obilježava jubilej – 40 godina od osnivanja Bijelog dugmeta.

Međutim, za tu priliku zvao je trećeg, a ne prvog pjevača, koji je pjevao na početku karijere najpopularnije grupe bivše Jugoslavije. Stoga je Željko Bebek za “Nezavisne novine” rekao šta misli o proslavi.

Kaže kako se nije čuo s Bregovićem i Islamovićem te kako ”s tim nema nikakve veze”.

“Uopće me ne zanima ni kako oni to rade ni što rade. Najvažnije mi je to što ja slavim svojih 40 godina karijere, od toga sam 10 godina bio u Bijelom dugmetu, a ostalih 30 godina imam solo karijeru, sve skupa uživam u tome i radim svoje koncerte diljem svijeta. Slavljenički koncert je bio 14. lipnja 2014. godine u Vodicama na TNT festivalu. Nadam se da uskoro dolazim i u Novi Sad na Tamburica fest, gdje ću također spomenuti svoj jubilej”, rekao je Bebek.

Na konstataciju Nzavisnih kako se u medijima pisalo da je prošle godine odbio poziv Gorana Bregovića da slavite jubilej matične grupe, Bebek je rekao kako ga Bregović nije nikad zvao.

”Oni što umjesto njega zovu misle da ja treba biti sretan što me zove preko njih. Ja nisam taj, ja sam poslovan čovjek, imam dugu karijeru i sa mnom se ne može razgovarati samo tako”, istaknuo je.

Vremena kada je s Bregovićem osnovao Dugme, danas mu djeluju prilično daleko.

“To je samo početak karijere, ali u svakom slučaju rado se sjećam svega što sam uradio u okviru Bijelog dugmeta. Nije važno što sam ja jedan od dvojice najzaslužnijih što je uopće Bijelo dugme nastalo, bitno je da je tih 10 godina bilo vrijeme kada smo važili za najveću rok atrakciju na ovim prostorima”, izjavio je Bebek.

Za karijeru Dugmeta, rekao je, vezani iznutra su i Bregović i Bebek, ali bilo je puno važnih ljudi koji su na neki način kreativci karijere Bijelog dugmeta, posebno Duško Trifunović, pa Arsen Dedić, pa Vlado Dijak.

(www.nezavisne.com)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.