Barcelona: Camp Nou mijenja ime

Nogometni klub Barcelona najavila je da je blizu potpisivanja sporazuma sa sponzorom zbog kojeg će Camp Nou “dobiti prezime”.

Naime, ideja je da do prve polovice 2018. godine Camp Nou uz svoje službeno ime nosi i naziv sponzora, a to je katalonska farmaceutska firma Grifols, pa bi naziv jednoga od najpoznatijih stadiona na svijetu bio Camp Nou Grifols.

Prema informacijama koje prenosi televizija Esport3, dogovor je da Barca inkasira 400 milijuna dolara kroz period od 30 godina, prenosi N1.

Grifols je jedna od vodećih europskih tvrtki čiji je fokus na proizvodima krvne plazme i treća je po veličini na svijetu. Svjetski je lider po distribuciji svojih lijekova bolnicama diljem svijeta.

Trenutno su jedina kompanija koja nije pomjerila svoje sjedište izvan Katalonije nakon referendumske krize u ovom dijelu Španjolske.

Inače se nalaze u Sant Cugat del Vallesu u Kataloniji, a dobro kotiraju i na američkoj adresi. Ako Barca u prvoj polovici 2018. godine zaključi dogovor s Grifolsom, od sezone 2018./19 krenulo bi sponzorstvo stadiona.

Određeni dio proračuna bit će uložen i u infrastrukturu stadiona, pomoćnih terena, i to sve do 2022. godine. Barcelona se također nada da će dodatno zaraditi od markera na trening dresovima, klupskim avionima, TV pravima i slično.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.