Bankrotirao poznati svjetski modni brend

Poznati trgovački lanac Esprit podnijet će zahtjev za bankrot samoupravnom okružnom sudu u Dusseldorfu, prenosi časopis “Textil Wirtschaft”.

Pogođeno je još šest podružnica i 1.500 zaposlenika.

Cilj je restrukturirati europsko poslovanje Esprita, kojim se uglavnom upravlja iz Njemačke, i repozicionirati ga za budućnost, poručili su iz tvrtke.

Mod-Reese je rekao da su već obavljeni razgovori sa zainteresiranim financijskim investitorom. Bankrot nije iznenađenje. Tvrtka sa sjedištem u Ratingenu kraj Dusseldorfa već je godinama u krizi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ESPRIT (@esprit)

Esprit je već prošao kroz zaštitu od bankrota 2020. Tijekom tog stečaja otpuštena je otprilike trećina radne snage. Zatvoreno je 100 poslovnica.

Sve mjere štednje i zatvaranje poslovnica nisu pomogle. Prema najavi, dosadašnji izvršni direktor Man Ji Yip napustit će tvrtku. Sada ih preuzima tim predvođen stečajnim odvjetnicima Christianom Gerloffom i Christianom Stoefflerom, prenosi Večernji list.

Modna industrija Gerloffu nije nova. Već je pazio na Escadu, Jerryja Webera, Adlera i Hallhubera. Nedavno je Gerloff kao stečajni upravitelj prodao sportski lanac Tennis-Point.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ESPRIT (@esprit)

Esprit je globalno poznati mainstream modni brend, ali već neko vrijeme pati od pada prodaje, u kombinaciji s brojnim restrukturiranjem i promjenama u upravljanju, rekao je Gerloff.

Esprit je aktivan u oko 40 zemalja diljem svijeta, a sjedište mu je u Ratingenu i Hong Kongu. Njemačka je najvažnije tržište za Esprit, 57 od 124 europske podružnice su u Njemačkoj.

Ovo nije prvo tržište na kojem modni brend ima problema. Krajem ožujka u švicarskim medijima pojavila se vijest o bankrotu Esprita na njihovom tržištu. Također, a potom i u Belgiji.

Prezaduženost švicarske podružnice Esprita iznosila je krajem 2023. godine oko 12 milijuna franaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ESPRIT (@esprit)

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Nije za sad kompletni bankrot, nego ponovni pokusaj sanacije i restrukturiranja. Sto vjerojatno opet znaci medju ostalim, zatvaranje filijala i otpustanje radnika.
    Cijela modna industrija je u krizi i godinama biljezi pad. Sto na kraju nije ni tako ni lose za prirodu jer je “brza moda” odgovorna za puno zagadjenja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.