U Neumu se radi na projektu vrijednom više od 300.000 KM

J.P. ”Komunalno Neum” d.o.o. Neum provodi projekt zamjene cjevovoda na Regionalnom vodoopskrbnom sustavu Gabela – Neum.

Radi se o sanaciji dijela gravitacijskog cjevovoda na iznimno zahtjevnoj dionici Moševići – Gradac polje dužine 870 m. Projekt obuhvaća aktivnosti zamjene dotrajalog postojećeg čeličnog cjevovoda starog 42 godine novim DUCTIL cijevima, priopćeno je na službenoj web stranici Komunalno Neum.

Vrijednost projekta iznosi 308.868 KM, a planirano vrijeme završetka lipanj 2024. godine. Projekt je financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH u iznosu 160.000KM ugovorenima kroz poziv za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2023. godinu te vlastitim sredstvima Poduzeća u iznosu 148.868 KM.

Cilj provedbe projekt je sigurnija opskrba potrošača kroz upravljanje gubicima u mreži, uzimajući u obzir da smanjivanje gubitaka, optimizacija zahvaćanja vode, snižavanje potrošnje električne energije u proizvodnji i distribuciji te bolje upravljanje rizicima dugoročno doprinose i održivom korištenju voda. Rezultati projektnih aktivnosti očekuju se odmah po završetku projekta a kroz prizmu zaštite okoliša, ovaj projekt se smatra iznimno važnim, kako za komunalno poduzeće tako i za lokalnu zajednicu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.