Balakov se ispričao engleskoj reprezentaciji, uhićenja u Sofiji

Bugarski izbornik Krasimir Balakov ispričao se engleskoj nogometnoj reprezentaciji nakon što su bugarski navijači na utakmici u Sofiji u ponedjeljak navečer vrijeđali tamnopute engleske reprezentativce nacističkim pozdravima i oponašanjem majmunskog glasanja.

Istovremeno bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako su u vezi s tim incidentima uhićene četiri osobe.

Engleska je u ponedjeljak u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. pobijedila Bugarsku sa 6-0 što je za domaću reprezentaciju najteži poraz koji je doživjela, no utakmica će ostati upamćena po rasističkim ispadima bugarskih navijača koji su doveli do privremenog prekida u prvom poluvremenu.

UEFA je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača.

I dok je nakon utakmice Balakov izjavio da nije čuo ništa, u mailu poslanom novinarima kasno u utorak navečer ispričao se zbog ponašanja navijača.

Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturječi modernim ljudskim odnosima, napisao je Balakov: To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zauvijek biti izbrisane.

Bugarska je policija objavila da je uhitila četiri osobe povezane  s incidentima na utakmici najavivši pritom daljnja uhićenja.

U tijeku je operacija identificiranja i uhićenja osoba koje su sudjelovale u incidentima za vrijeme utakmice između Bugarske i Engleske, stoji u priopćenju bugarskog ministarstva unutarnjih poslova koje je najavilo nova uhićenja u srijedu.

Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov je u utorak podnio ostavku nakon što je to od njega zatražio bugarski premijer Bojko Borisov.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.