Bajakovo: Od ponoći nijedno srpsko vozilo ni državljanin ne mogu u Hrvatsku – Jabuka.tv

Bajakovo: Od ponoći nijedno srpsko vozilo ni državljanin ne mogu u Hrvatsku

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u ponoć na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo da Hrvatska nije ispunila zahtjeve i da od ponoći ni na jednom graničnom prijelazu s Hrvatskom neće biti dozvoljen ulazak kamionima koji prevoze hrvatsku robu.

“Hrvatska ekonomskom agresijom nanosi štetu gospodarstvenicima obaju zemalja i Srbija je primorana uvesti protumjere. Nismo zadovoljni time, nismo sretni, ali time štitimo svoju državnost. U Srbiju neće ući ni jedno teretno vozilo s hrvatskom robom, bez obzira jesu li vozila iz Hrvatske ili neke treće zemlje, a vlada odlučuje i o drugim potezima”, poručio je Stefanović.

Dodao je da je premijer Aleksandar Vučić spreman i da noću zakaže izvanrednu sjednicu vlade i promijeni odluku, ako Hrvatska opozove zabranu ulaska teretnih vozila iz Srbije.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović nakon summita u Bruxellsu poručuje da Hrvatska neće ukinuti blokadu tog graničnog prijelaza jer Srbi i dalje ne žele dio izbjeglica preusmjeriti prema Mađarskoj.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da se preko Bajakova ne propuštaju vozila sa srbijanskim registracijskim oznakama, niti državljani Srbije.

Kako stoji na stranicama MUP-a, razlog za nepropuštanje srpskih državljana su “poteškoće s informacijskim sustavom na GP Bajakovo na ulazu u RH”.

(HRT.hr | Foto: Vijesti.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.