Bahatost mostarskih vozača na gradskim prometnicama | Jabuka.tv

Bahatost mostarskih vozača na gradskim prometnicama

Ova fotografija koja je objavljena na društvenoj mreži Facebook izazvala je mnoštvo negativnih komentara s osvrtom na ovdašnje nekontrolirano ponašanje vozača, koje često prelazi sve granice normalnog
Primjera nekulture u našem gradu i više je no što možemo zamisliti.

Jedan od takvih je upravo i ovaj vozač motornog vozila koji je auto zaustavio točno na pješačkom prijelazu i time prekršio prava pješaka i onemogućio im siguran prelazak preko prometnice.

“Normalna” pojava

Ova fotografija koja je objavljena na društvenoj mreži Facebook izazvala je mnoštvo negativnih komentara s osvrtom na ovdašnje nekontrolirano ponašanje vozača, koje često prelazi sve granice normalnog. Neki smatraju da je ovo ‘sasvim normalno’ u gradu u Mostaru, dok drugi osuđuju i pitaju se da li će vozači ikada biti svjesni svojih grešaka, piše Dnevni list.

Ovo je samo jedan od mnogih primjera, o kojima smo i ranije pisali, da pješaci u gradu Mostaru nisu sigurni u prometu.

Prisjetimo se samo situacija kada zbog parkiranih vozila na nogostupima, pješaci su prisiljeni kretati se prometnicom, što se nikako ne bi smjelo događati.

No, kako kažu naši sugrađani, to je ovdje ipak ‘normalno’. Jedan od komentara korisnika spomenute društvene mreže, koji trenutačno boravi u inozemstvu, glasi: ”Trenutno se navikla prelazit zebru bez da gledam lijevo desno i da se zahvaljujem na propuštanju. Kada dođem kući, molit ću se samo da me netko ne pokupi”.

Nekultura i bahatost

S tim u vezi, da se zaključiti koliki je strah naših sugrađana kada je u pitanju prelazak ulice, i to na označenom pješačkom prijelazu.

Mnogi smatraju kako se samo kod nas pješaci zahvaljuju vozačima što su ih pustili da pređu ulicu na pješakom prijelazu, što je svugdje drugdje apsurd, jer pješački prijelazi i služe za to, odnosno vozač je dužan na označenim mjestima propustiti druge sudionike u prometu, u ovom slučaju, pješaka.

I ova fotografija, dokaz je nekulture i bahatosti naših vozača, koji, prema svemu sudeći, nemaju solidarnosti s ostalim sudionicima u prometu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj: