Babić: Možemo i trebamo igrati bolje

Željko Babić

Prilično blijedo izdanje hrvatske rukometne reprezentacije na startu Svjetskog prvenstva nije obeshrabrilo izbornika Željka Babića. Podsjećamo, Hrvatska je slavila protiv Saudijske Arabije rezultatom 28:23.

“Ovo je turnir i naravno da je svaka pobjeda velika, bez obzira na protivnika. Naravno da mi možemo i trebamo igrati bolje. Međutim, prva je utakmica i dobro je da smo pobijedili, da igrači stječu samopouzdanje i vjerujem da je u ovom trenutku najbitnije da smo osvojili dva boda. Sutra je nova utakmica. Nemamo previše vremena za analize, moramo se sabrati. Vjerujem da će sutra biti puno bolja utakmica za Hrvatsku”, izjavio je izbornik Babić za RTL nakon utakmice.

Na pitanje čime konkretno nije bio zadovoljan, Babić je kazao:

“Imamo i prednost i nedostatak naše mladosti i brzine. To je sigurno jedan od problema, nismo baš racionalni. Dođemo brzo u šansu, brzo pucamo, a nekad kao danas dođe kontra. Bilo je i puno zicera promašenih, a i neke odluke sudaca su mi bile čudne. Možemo popraviti igru i to je dobro. No, ovo je prvi put da smo igrali zajedno. Imali smo ozljeda tijekom priprema, a imamo ih i ovdje”.

Domagoj Duvnjak postigao je pet pogodaka te je proglašen igračem utakmice, no izbornik je bio primoran koristiti ponajboljeg igrača kojeg je planirao odmarati u prvom kolu. Podsjećamo, Duvnjak posljednjih nekoliko dana nije uopće trenirao zbog problema s vratom.

“Očekivao sam da ću malo više poštedjeti Duvnjaka. No, trebala nam je obrana 5-1, morali smo pobijediti utakmicu i morali smo koristiti Duvnjaka”.

Hrvatska već u subotu (20.45 sati) u drugom kolu igra vjerojatno i najvažniju utakmicu skupine – protiv Mađarske koja je danas ostala bez kapetana i najboljeg igrača Laszla Nagya.

“Odličan protivnik, jako čvrst s izvrsnim vratarom. Vidjet ćemo hoće li David pobijediti Golijata. Mi smo brzi, oni su jaki. Sutra stvarno će se potući David i Golijat”, završio je Babić u razgovoru za RTL.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: