Azija prestigla Ameriku, svakoga drugoga dana novi milijarder

Prvi put je ukupan broj milijardera u Aziji premašio broj američkih. Prema najnovijem izvještaju koji je sastavio “UBS”, od ukupno 1.550 milijardera, tri četvrtine novih milijardera u svijetu potječu iz Azije, odnosno Kine i Indije.

Nakon pada 2015. godine, prošlogodišnje bogatstvo milijardera poraslo je za 17 posto, na šest bilijuna dolara (šest tisuća milijardi). Zbog ekonomske ekspanzije u Aziji, u ovoj regiji u prosjeku svakoga drugoga dana netko postane novi milijarder, javlja Sputnjik.

Prema trenutnoj stopi razvoja, predviđa se da će Azija također prestići SAD u ukupnom bogatstvu milijardera u naredne četiri godine.

Kina je zabilježila najveći broj milijardera — 609. Nju prati SAD, u kojem žive 552 milijardera. Njemačka je na trećem mjestu sa 109, a Indija na četvrtom sa 100.

“Kombinacija geopolitičke stabilnosti u Kini, rastuće kineske cijene nekretnina, troškovi infrastrukture, rastuća srednja klasa i rastuće cijene robe sveukupno su doprinijeli povećanju bogatstva”, navodi se u izvještaju.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.