Australija: Teretni vlak bez strojovođe jurio sa 268 vagona bez kontrole

Kompozicija teretnog vlaka namjerno je izbačena iz tračnica u zapadnoj Australiji nakon što je tračnicama jurila gotovo sat vremena bez strojovođe!

Iz kompanije BHP vlak su zaustavili namjernim izbacivanjem iz tračnica, pri čemu je oštećen vlak, kao i više od kilometar i pol pruge. Ozlijeđenih na sreću nije bilo, piše prenosi Dnevnik.hr.

Neobičan incident zabilježen je proteklog ponedjeljka. Gigantski teretni vlak koji je u čak 268 vagona prevozio željeznu rudu bez kontrole je prešao ravno 92 kilometra u zabačenoj regiji Pilbara.

Rudarska kompanija BHP, u čijem je vlak vlasništvu, objavila je da su ga iz tračnica izbacili kod grada Turnera. Pri zaustavljanju je oštećen, kao i oko kilometar i pol pruge. Tada su obustavili i sve svoje željezničke linije.

Snimku zaustavljenog vlaka iz zraka pogledajte OVDJE.

Pojasnili su da je do incidenta došlo nakon što je strojovođa otišao prekontrolirati jedan od mnogobrojnih vagona.

Dok je on bio izvan kompozicije, vlak je krenuo, objavio je australski Ured za sigurnost prometa koji ističe kako srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Procjenjuje se da je odbjegli vlak vozio prosječnom brzinom od oko 110 kilometara na sat. Premijer Zapadne Australije Mark McGowan izjavio je da je “incident veoma zabrinjavajući”, piše BBC.

Inače, konkurentska kompanija Rio Tinto u srpnju je objavila da je postala prva rudarska kompanija koja je uspjela svoj teretni vlak do destinacije odvesti novom tehnologijom bez ljudske posade.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.