Atif Dudaković: Rat nije završen, samo je prestala pucnjava

Umirovljeni general takozvane Armije BiH Atif Dudaković izjavio je da rat nije završen, već je samo prestala pucnjava, javljaju srpski mediji.

Dudaković, koji je osumnjičen za ratne zločine, prošloga vikenda na tribini u Konjicu dočekan je kao heroj uz ratne zastave Armije BiH.

Na skupu je izjavio da ‘današnje generacije kažu da rat nije završen i da je samo prestala pucnjava’.

‘Koje su to borbe i koja su iskušenja kroz koja prolazimo i kroz koja ćemo prolaziti? Što treba raditi? Ima li opasnosti? Ima ih! I to puno’, poručio je Dudaković, prenosi B92.

Mediji navode da su na tribini na kojoj je govorio Dudaković ratne zastave nosili golobradi mladići s beretkama i majicama ukrašenim ratnim amblemima, a u dvorani u kojoj je skup održan velik broj gostiju nosio je vojne uniforme.

Atif Dudaković početkom je godine u govoru predstavnicima bošnjačke dijaspore u Luksemburgu pozvao Bošnjake iz zapadne Europe da se pripreme za rat, navodeći da će se osobno angažirati ‘na umrežavanju onih koji su spremni za otpor velikosrpskoj agresiji’. Tada je rekao da svaki Bošnjak koji ima više od 17 godina mora biti spreman ratovati, odnosno kupiti uniformu, čizme, vreću za spavanje i ranac.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Kad će ovaj ,,krmak,,bivši oficir JNA-je koji je razarao R.Hrvatsku zatim činio zločine kao komadant 5 korpusa nad hrvatima i srbima biti zatvoren i optužen.Ovaj zlikovac zna za smrt Gen.Vlade Šantića a po mnogim medijskim natpisima,određenim svjedočenjima sam je to naredio a i moguće sudjelovo u izvršenju. NJemu rat opet odgovara jer jedino tako neće odgovarati za zločine koje je činio. Vidi slučajnosti rat spominju,prizivaju svako malo Sefer Halilović i Atif Dudaković,bivši oficiri JNA-je i oficiri Armije BiH-ne koji se sumnjiče za mnoge ratne zločine…KOS-ponovo aktivna u BiH-ni…Kad ste čuli da neki general HV-ke,HVO-ne ili VRS-ke priziva rat…NIKADA…

  • Da ima pravne države ovaj ratni zločinac,ubica bih bio u zatvoru a ne bi davao intervijue svako malo i to o novim sukobima i podjelama…

  • aferim generale jasam hrvat katolik ali te podržavam toje pravi gen nije pičk ko ovi naši da biže iz svoje zemlje u hr pa odotuda pametuju nego javno i glasno kaže šta misli o svojoj domovini bosni svaka čast ijasam uzate za cijelovitu bih

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.