Policija istražuje stvarne motive ubojstva Joze Leutara

Policijski službenici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) imaju ozbiljnih indicija koje bi trebale upućivati na stvarne motive koji su posve drukčiji od onoga što se nalazilo u politički montiranom postupku u kojemu se nastojalo povezati osnivanje trećega hrvatskoga entiteta, a onda i vodstva Hrvata u BiH s tim slučajem, tvrdi Večernjak.

Naime, novine pišu kako su po nalogu Županijskoga tužiteljstva Sarajevske županije, istražitelji SIPA-e ispitali desetke svjedoka, provjerili nalaze, a ponajprije prvostupanjski spis u kojem se nalazio mozaik ove poprilično amaterski izvedene spletke pred sarajevskim sudom.

Kako je za Večernjak potvrdio izvor blizak ovome predmetu, jedan dio policijske istrage na kojoj se dugo vremena radilo odnosi se na ilegalnu trgovinu naoružanjem, što je, uza zločine nad Hrvatima i djelovanje islamističkih i vehabističkih ćelija, bilo u fokusu ubijenoga Leutara.

”Istraga koja je usmjeravala policiju na to da su ubojice kao mogući motiv mogle imati u ilegalnoj trgovini naoružanjem jedna je od vjerojatnijih”, navodi Večernji list.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Pitaj te Bakira Izetbegović,Čengića,Šefa AIDA Kemu Ademović,Mehmeda Žilića,Faika Lušiju i još na desetke inspektora i kriminalaca koji su bili uključeni u ove zločine,prljave rabote…. Sve će vam biti jasno ,naravno tu su i njihovi tužitelji,sudci koji su sve to zataškavali sve ove godine,prekrivali i uništavali dokaze i sve to preusmjerili na nedužne ljude koji nemaju veze sa tim činom,,zločinom,,… Znači odgovoran je i Žak Klein koji je sudjelovao u montiranom procesu…O ovome se šuška već 20 god.ali očito su ovo još prejaki igrači da ih se smije dirnuti,posebice u BiH-ni…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.