Armenija: Prosvjednici probili kordon policije i upali u zgradu vlade, pretučen predsjednik skupštine

Građani Erevana su tijekom prosvjeda u ponedjeljak navečer protiv odluke o okončanju rata u Nagorno-Karabahu probili kordon snaga sigurnosti i upali zgradu armenske vlade. Kako prenosi TASS, “agresivni prosvjednici” razbijaju vrata ureda.

Premijer Armenije Nikol Pashinyan prethodno je priopćio da je potpisao deklaraciju s liderima Rusije i Azerbajdžana, Vladimirom Putinom i Ilhamom Aliyevim, kojom se danas okončava rat oko Nagorno-Karabaha.

Svi pokretači prosvjeda u Erevanu bit će strogo kažnjeni, rekao je armenski premijer Nikol Pashinyan na Facebooku.

Neki od izazivača prosvjeda su bili u Karabahu, ali iz nekog razloga su napustili svoje pozicije i pobjegli odande. Većina tih što bježi su sada ovdje. Mogu im poručiti da će svi pokretači prosvjeda biti najstrože kažnjeni, rekao je Pashinyan, a prenio TASS.

Prosvjednici su nešto ranije ozlijedili predsjednika skupštine Armenije Ararata Mirzoyana u centru Jerevana, potvrdio je Pashinyan na Facebooku.

Neke bitange su prebile Mirzoyana. Morao je na operaciju, ali njegov život nije ugrožen, dodao je.

Armenija, Azerbajdžan i Rusija: Potpisan sporazum o prekidu sukob u Nagorno Karabahu

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Armenci su ko srbi ili hercegovci, ne mogu branit jedno selo a ratovali bi protiv sto puta jače države. Ako su ih rusi ostavili na cjedilu, jedino je rješenje da se isele is Karbaha ili da se poturče.

  • Ovako će se Bošnjaci širit na RS i HB., za 20 godina će ih bit toliko da će otpor biti uzaludan. Isto što su Azerbejdžanci učinili Armencima.

  • Ha, ha hoće ali u crtanom filmu , nemoj me nasmijavat , ni jedna Turska nije ništa drugo nego tigar od papira kojeg jedna Francuska može smazat do večere a ne neki naši iskompleksirani susjedi ili komšije.Nema šale s Hrvatima.
    to su najbolje osjetili velikosrbi koji su htjeli veliku Srbiju a završilo je tako da je hrvatska vojska mogla doći do Zemuna za mjesec dana.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.