Armenci pale vlastite domove da u njih ne usele Azeri

Tisuće nezadovoljnih Armenaca bježi iz područja oko Nagorno-Karabaha koje će biti predato Azerbejdžanu u okviru nedavnog mirovnog sporazuma koji je potpisao premijer Armenije Nikol Pashinyan.

Sporna regija međunarodno je priznata kao Azerbejdžan, ali je od 1994. vode etnički Armenci, prenosi Klix.ba.

Prema sporazumu, Armenija mora ustupiti kontrolu nad nekolikookruga do sutra (ponedjeljak), 15. studenog. Neki Armenci uništavaju vlastite domove, tako da se nijedan Azer ne može useliti u njihovu kuću.

Osim toga, uništavaju i grobove i statue svojih preminulih na grobljima okruga Kalbajar i Lachin prije nego što napuste te teritorije.

Podsjetimo, nezadovoljni Armenci su prije nekoliko dana upali u zgradu državnih institucija i parlamenta, te razbijali sve pred sobom.

Oni su prosvjedovali protiv odluke o okončanju rata u Nagorno-Karabahu, a pred zgradom vlade su probili policijski kordon i upali u zgradu.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Nemaju sto drugo napravit. Izgubili su dom i to za pregovarackim stolom. Zasto? Zasto se suti pred svijetom i negira genocid turaka nad armencima od prije 100+ godina? Zasto se suti i negira genocid nad hrvatima 90ih u BiH od tzv ABiH i njenih paravojnih islamistickih eksremista? Jer smo krscani? Vjerojatno. Znam! I nasi su cinili zlocine. U manjoj mjeri ali jesu. Nismo okrenuli drugi obraz na izdaju ABiH.

  • Neće turci stat ni na armenskoj granici. Ovo je samo prva etapa potpune islamizacije. To i nas čeka, nakon srednje Bosne dolazi na red Hercegovina.

    • Ne samo oni. Azerima su dosta pomogli pakistanski i indijski vojnici. Vidi se po internetu kako slave pobjedu čak i u Indiji. Turski plemena ima sve do Kine i u Kini. Većina ne educirano, samo im oružja daj i radit će šta god za vjeru.

      • Sreća Kina se ne obazire na Merkeline zahtjeve da dozvoli islamskim teroristima da divljaju po Kini kao što su to pokušali prije nekoliko godina.

  • Armenci su prvi narod koji je srcem i dušom prihvatio kršćanstvo i zato im se ovo zlo događa.Varaju se Turci ako misle da im se neće razbiti o glavu genocid nad Armencima.Prvi su proveli što je malo poznato 1893 godine, drugi 1915/16…
    Rusija gleda svoje naftne interese poradi Turskog toka koji ide u Europu preko Turske i to je to.Novac je vražji i interes je iznad ljudskih a napose Božjih zakona.Svima koji prave računicu bez Boga .vratit če se stostruko.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.