Arapi se ograđuju u zatvorena naselja u muslimanskom dijelu BiH

Zelene šume, tople ljetne večeri, brojne džamije – za muslimane iz arapskih zemalja Bosna i Hercegovina sve više postaje ono što oni sami zovu raj na zemlji. Parkovi diljem Sarajeva i sjenovita stablima, trgovine trgovačkih centara s niskim cijenama, pravi su mamac za Arape. Osvježavajuća promjena od skupog života u pustinji. A Balkan privlači investitore. Za mnoge lokalce, međutim, nagli dolazak strogo Islamskih turista te širenje njihove kulture na ulicama BiH izgleda, tako čudno da se u zadnje vrijeme govori čak i o invaziji Arapa, navodi njemačka ZDF televizija.

U luksuzni „Poljine Hills” do kraja godine stižu prvi turisti

U slikovitim planinama koje okružuju glavni grad Bosne i Hercegovine, niču prvi temeljni zidovi te stambeni prostori. „Poljine Hills” je naziv luksuznog prostora koji je u izgradnji. Kompleks se sastoji od više od 200 vila i apartmana, te će biti spreman za prve turiste do kraja ove godine. Iza projekta velikih razmjera je Al Shiddi, Saudijska investicijska grupa, koja je već financirala najveći trgovački centar u grada, pored nebodera i luksuznih hotela.

Velik dio stanova već je prodan kupcima iz zaljeva. Arapi posjećuju “muslimanski” dio zemlje, a samo prošle godine bilo ih je preko 60.000.

„To je sigurno već pretjerana invazija. No, tu su zapravo sve više i više, rekla je novinarka Ivana Marić.

Ekonomski slaba Bosna i Hercegovina prema imućnim turistima i bogatim poduzetnicima je više nego dobrodošla.

Došli da ostanu?

Burke i marame su postale sveprisutan dio panorame grada. Postoji opasnost da arapski gosti pomaknu čak i zakone u tzv „usmjernike zajednice”, otočnih zajednica koje se distanciraju od vanjskog svijeta ogradama i osiguranjem. Bez lokalne kontrole od strane vlasti , sigurnost ne može biti zajamčena, tako da se ​u Bosni zakoni promatraju kao i tamo.

Sve više i više Arapa odmora na Balkanu

Iako se još ne govori o invaziji, postoji briga: domaći običaji i tradicija mogli bi postati žrtva novca ulagača i turista. Jer osim zelenih šuma i egzotičnih životinja, Bosna i Hercegovina pruža zime sa snijegom. Planinski krajolik prekriven snijegom je još jedan razlog za dolazak gostiju iz Zaljeva. Oni sada ostaju, i to ne samo u ljetnim mjesecima, piše ZDF.de.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Možda će vrlo brzo i tribat. Pa već imate u Mamićima stalno nastanjenih kod ovih švercera!
  Pa moraju se i oni negdi molit.

 • Jučer na Vracama uz rijeku dva arapa sa dužim bradama,jedan leži drugi hoda uokolo…U 14 i 30 sati!
  Niti ih policija legitimira,niti provjerava,ja kao građanin Širokog Brijega,upozoravam sve iz vlasti da sama pojava muslimanskih radikla,a svi arapi jesu radiklani islamisti, unosi nemir u naše živote.Ja ih ne želim ovdje niti velika većina pučanstva,možda poneki ratni profiter koji bi rado nešto prodao…S druge strane ne znam dokad će mnogi trpjeti provokacije kao što je sad najnovija glede klanja kurbana u Širokom,točnije u Asji,koju su braća Lijanović prodala turčinu,pa nam sad nameću gledati nešto što ovdje ne pripada…Mislim da je vrijeme da se malo trznemo…dok ne bude kasno!

 • Nekad drug i zlocinac tito io govorio nista nas ne sme iznenaditi….a zasto bi se krilo da pojedine bosnjacke kvazi vodje ne posrzavaju terorizam kad oni jedino tako i ostaju na vlasti….sjetimo se bonme u splitskoj ulici mostar tada je bilo tada i danas se isto moze ocekivati a o bugojnu i napad na pu bugojno ne treba takodjer nista pisati kod nas su sve redom muzicari i djeca cvijeca i svi redom jedu iz zlatne kasike…naime tako ij je nazivao ridjavi princ kao i neki njegovi suvremenici….veliko zlo i plan je da se bas hrvati uniste…ako ne vjerujete onda sto vam mogu reci nego podrzajte ih i dalje i tako cemo imati nove belaje u regiji

 • I ja sam pekuče vidjela u Knešpolju stopiraju kod auta baljda se pokvarilo.
  A ne zaborave policajci nas slikati i kažnjavati.
  Ovo je sve vrag odnio stari su nam didovi bili tvrđi od kamena izdržali i ostavili nam Imanje i čast i ime a sada mladi narod iseljava sve se ostavlja a i stari polako odlaze.

 • sve je to smišljeno i planski realizirano u centrali SDA u Sarajevu. Alija Izetbegović je bio najveći islamski radikal na ovim prostorima i pripadnik terorističke organizacije Muslimanskio Bratstvo koja je zabranjena već 60 godina u Egiptu i još nekim arapskim zemljama. Sada njegovu prikrivenu islamističku, šerijatsku, zapravo isilovsku politiku nastavlja sin Bakir, kojem je šerijat ucrtan una čelu. A ko ikako mognu oni će dovući za desetak godina pola milijuna arapa u BiH.
  To je njihov pravi cilj, stvarati islamski kalifat u srcu Europe, samo nešto mislim da tto ne će donjeti nikakva dobra ni njima ni drugima oko njih.Ne može to jednostavno izaći na dobro. Arapi su strano tjelo na tlu Bih i oni ne mogu u miru živjeti sa ostalima koje smatraju nevjernicima , isto kao što i Srbi i Hrvati njih smatraju nevjernicima i teroristima. Lijanoviće i ostalu bagru ne treba ni spominjati. Oni bi rođenog ćaću i sve pokojne privrnuli na islam ,samo ako bi im to donilo korist.

 • ŠTA SE SEKIRATE MI NORMALNI LJUDI SVAKAKO IDEMO U NJEMAČKU A NEKA SE SA NJIMA BOORE HDZEOVCI I NJIHOVI LAŽNI INVALIDI I NJIHOVI GLASAČI A MI IMAMO PRAVO PRODATI SVOJE KOME HOĆEMO

 • Sta kaze nasa europska krscanska braca u Kristu hoceli Hrvati opet biti predzidje krscanstva .ponavljali se povijest
  Tko ce biti novi Zrinjski Frankopani.

 • Ja odlazim za Njemacku ,kucu ce arapi rado kupiti. Neka se Miro i mjegove ulizice bore s njima. A mozda ce on i njegovi jarani za Zagreb pa njega ne zanima ko ce doci i kupovati ovdje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.