Apple predstavio iPhone SE, novi 4-inčni iphone

Riječ je o modelu koji je svojevrsan miks između 5-ice i 6-ice, uzimajući veličinu i dizajn jednog (iPhone 5) i zadnje specifikacije i mogućnosti drugog (iPhone 6S)

Apple je u ponedjeljak navečer predstavio iPhone SE, novi smartphone od 4 inča koji je zapravo manja i jeftinija verzija Appleove perjanice iPhonea 6S i 6S Plus . Riječ je o modelu koji je svojevrsan miks između 5-ice i 6-ice, uzimajući veličinu i dizajn jednog (iPhone 5) i zadnje specifikacije i mogućnosti drugog (iPhone 6S). Apple je službeno iPhone SE nazvao ‘najmoćnijim smartfonom veličine 4 inča u povijesti’, javlja The Verge.
U ‘srcu’ iPhonea SE nalazi se 64-bitni Appleov A9 processor uz koji je ’embedan’ i M9 procesor koji je zadužen za grafiku, a riječ je o istom procesoru koji se nalazi unutar iPhonea 6S. To znači da na ovom ‘malenom’ možete igrati igrice jednakom kvalitetom kao i na trenutnoj Appleovoj perjanici .
Uz to, podržava i hands-free ‘Hey Siri’. Kamera je također iz 6S-a, 12 megapiskelna iSight kamera sa dual-tone flashem i mogućnosti da snima Live Photos i 4K video.

U usporedbi sa iPhone 5S, SE ima bržu LTE vezu, brži Wi-Fi (802.11ac), duži vijek baterije, te nove mikrofone
Budući da su prodali 30 milijuna 4-inčnih iPhonea u 2015. godini, Apple očito smatra da je ovo značajno tržište kojem se moraju ‘obratiti’ sa zadnjim specifikacijama i mogućnostima koje mogu ponuditi.

– Mnogo, mnogo naših kupaca je ovo tražilo. I mislim da će biti oduševljeni – rekao je na predstavljanju izvršni direktor Applea Tim Cook.

Novi iPhone SE imat će u SAD-u cijenu od 399 dolara za model s 16GB memorije i 499 dolara za model sa 64GB .

Uz već standardnu bijelu i crnu boju, u ponudi će biti i zlatna i rozo-zlatna boja.

Prednarudžbe kreću 24. ožujka, a iPhone SE bit će u trgovinama 31. ožujka. Do kraja svibnja očekuje se da će iPhone SE biti u prodaji u više od 100 zemalja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.