Apple polako preuzima tržište nosivih uređaja – Jabuka.tv

Apple polako preuzima tržište nosivih uređaja

Tvrtka Strategy Analytics objavila je podatke o tržištu nosivih uređaja tijekom prvog kvartala ove godine. Prema objavljenim podacima, Apple je od tvrtke Fitbit u navedenom kvartalu preuzeo čelnu poziciju među proizvođačima nosivih uređaja isporučivši 3,5 milijuna nosivih uređaja, prenosi Bug.hr.

To je za tvrtku iz Cupertina rast isporuka od 59% na godišnjoj razini i ostvaren tržišni udio od 15,9%, dovoljan za prvo mjesto. Za Appleovu čelnu poziciju zaslužna je ponajviše odlična prodaja Apple Watch 2 sata u matičnom SAD-u, Velikoj Britaniji i još ponekom svjetskom tržištu.

Fitbit je u odnosu na prošlogodišnjih isporučenih 4,5 milijuna nosivih uređaja (prvi kvartal 2016. godine), tijekom prvog kvartala 2017. godine isporučio 2,9 milijuna nosivih uređaja zbog čega je pao na treće mjesto na listi vodećih proizvođača nosivih uređaja (s tržišnim udjelom od 13,2%).

Xiaomi je također zabilježio pad isporuka uređaja s 3,8 na 3,5 milijuna primjeraka na godišnjoj razini, no to je bilo dovoljno za drugo mjesto i 15,5% tržišnog udjela.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.