Apple otvorio trgovinu budućnosti – Jabuka.tv

Apple otvorio trgovinu budućnosti

Marina Bay u Singapuru svjetski je poznat zaljev po svojoj inovativnoj arhitekturi, a zahvaljujući Appleu, na ovoj lokaciji nalazi se još jedna građevina kreativnog i inovativnog dizajna.

Riječ je o građevini Apple Marina Bay Sands – prvoj Appleovoj trgovini na svijetu koja je sa svih strana okružena vodom. To novo Appleovo zdanje dizajnirao je arhitektonski studio Foster & Partners, koji je zaslužan i za dizajn nedavno otvorene Appleove trgovine u Bangkoku.

Apple Marina Bay Store gotovo je u potpunosti napravljena od stakla, što pruža njezinim posjetiocima savršen pogled na okruženje Marina Baya, a cijela građevina inspirirana je rimskom arhitekturom – najviše Panteonom i njegovom sferičnom kupolom. Dodajmo da je interijer trgovine uglavnom popunjen drvenim namještajem.

S obzirom na to da trgovina nije povezana mostom s kopnom, do nje je moguće doći samo podvodnim tunelom dugim 45 metara, koji “kreće” iz trgovačkog centra koji se nalazi u blizini.

Očekivano, i tunel je pun Appleovih proizvoda pa tako predstavlja svojevrsni “produžetak” Apple Storea. U samom tunelu se nalazi i Genius Bar, u kojem će Vam osoblje iz Appleove tehničke podrške biti na usluzi.

Unutar trgovine nalazi se i veliki videozid, ispred kojeg će lokalni umjetnici i kreativci moći održavati predavanja u kojima će “otkrivati kako su im Appleovi proizvodi pomogli u njihovom radu”, piše Računalo.com.

Apple Marina Bay Sands je treća Appleova trgovina u Singapuru, ali kako vidimo, ona je i puno više od toga.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.