Apple je u samo mjesec dana izgubio čak 532 milijardi dolara vrijednosti

Apple se u kolovozu prometnuo u prvu tehnološku kompaniju kojoj su dionice premašile vrijednost od dva bilijuna američkih dolara, ali već mjesec dana kasnije pale su za 22,6 posto i izgubile nevjerojatne 532 milijarde dolara.

Razlog takvog srozavanja jest u činjenici da tijekom eventa 15. rujna, izvršni direktor (CEO) Applea Tim Cook nije nijednom riječi spomenuo nove iPhone. Ne samo to, nije predstavio nikakav novi hardver koji bi se vezivao uz iPhone.

Jest, predstavljeni su Apple Watch Series 6, iPad Air i neke nove usluge objedinjene unutar Apple One, ali to je nedovoljno da bi “guralo” kompaniju prema naprijed. Ili je održale na vrhu. Stoga, za očekivati je da kad sredinom listopada budu predstavljeni novi iPhone modeli dionice ponovno skoče “u nebesa”.

Ipak, analitičari nisu previše optimistični po tom pitanju jer vide da Apple ovisi isključivo o iPhoneu, ništa drugo ne može “pomaknuti” tržište ni izbliza na taj način. Zato su uvjereni da bi kompanija trebala više raditi na proizvodima i uslugama koji se vežu uz te pametne telefone, tako da pridobiju korisnike na više strana odjednom.

Naime, analitičar Toni Sacconaghi iz Bernsteina vjeruje da ljudi neće ostaviti platforme za streaming glazbe, videosadržaja ili videoigara koje trenutno koriste u zamjenu za one koje nudi Apple, piše ictbusiness.

Kad bi postojali pretplatnički paketi koji nude “sve u jednom”, onda bi možda tako nešto uspjelo. Na ovaj način, teško, objasnio je Sacconaghi.

No, teško da će se u Appleu zabrinuti. Primjerice, krajem ožujka ove godine, dionica kompanije potonula je na 224 dolara pod pritiskom vala rasprodaja u jeku epidemije koronavirusa. Potom se snažno oporavila i stigla do rekordnih razina, što potvrđuje snagu američke kompanije, spremne odolijevati apsolutno svim problemima pred sobom. Pa tako i ovim, trenutnim…

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.