Apostolski nuncij u BiH boravio u Širokom Brijegu

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Francis Assisi Chullikatt boravio je u ponedjeljak u Širokom Brijegu gdje je posjetio franjevce te prirodne ljepote ovoga grada.

U srcu je ponio naše fratre mučenike. Ime Franjo Asiški dala mu je njegova baka koja je bila Trećarica. S nama je nuncij prigodnim ručkom proslavio svoj rođendan. Ostao je dirnut pažnjom fratara, a mi počašćeni njegovim dolaskom i tolikim zanimanjem za Široki Brijeg i njegovu povijest.

Zadivile su ga i prirodne ljepote kanjona Borak i rijeke Lištice. Biranim riječima je govorio o svetom Franji Asiškom i poželio se fotografirati kod najljepšeg kipa svetog Franje u našoj samostanskoj crkvi.

Franjevci su poklonili nunciju kip Širokobriješke Gospe koji će biti u njegovoj kapelici u Nuncijaturi u Sarajevu.

Neka mu Gospodin po zagovoru svetog serafskog oca Franje dade dobro zdravlje i uspjeh u poslanju koje je primio od pape za Bosnu i Hercegovinu, navode iz Franjevačkog samostana i župe Široki Brijeg.

Podsjećamo, nuncij (lat. nuntius – glasnik, vjesnik), odnosno apostolski nuncij, papinski je poslanik pri nekoj vladi, odnosno stalni diplomatski predstavnik Vatikana pri nekoj državi s kojom Sveta Stolica ima regularne diplomatske odnose.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.