Ansambl Lado s plesnim koncertom stiže u Mostar

Plesni koncert Ansambla Lado, koji uvijek izaziva divljenje publike, održat će se u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20:00 sati, u sklopu 25. izdanja Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske Mostar.

Osim vrhunskih izvedbi danas već kultnih koreografija i napjeva Lada, klasičan plesni koncert umjetnicima ansambla uvijek je prilika da poznatu umjetničku materiju dotjeraju do ljepote onih najsitnijih detalja, ali i praizvedbama publici predstave neke do sad neotkrivene ljepote naše tradicijske umjetnosti.

Lado je jedinstveni plesni ansambl koji, kako na temelju posljednjih natpisa kritike, ”punokrvno pleše i pjeva”. Nakon turneje izvođenja uskrsnih koncerata u Hrvatskoj i u Rimu, Lado publici ponovno donosi ono po čemu je najpoznatiji – ples.

Dan prije, 21. svibnja u Katedrali Majke Marije Crkve, upriličit će Vokalno-instrumentalni uskrsni koncert ”Veliko je sad veselje”.

Plesni koncert Ansambla Lado reprezentira vrhunska koreografska i glazbena ostvarenja, kojima se na zavidnoj umjetničkoj razini interpretira plesna, glazbena i odjevna baština hrvatskog sela. Posebno mjesto u ovom plesnom koncertu zauzimaju Ladove interpretacije zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara, odnosno zaštićeni tradicijski plesni i glazbeni izričaji.

Koncert publici donose neke od najpoznatijih točaka iz bogata Ladova repertoara. Tu su Ladarke, svojevrsna himna i zaštitni znak Ansambla, Linđo, dubrovačko-primorska poskočica, Ej sviraj Pavo – pjesme i plesovi iz Baranje, Goranski bal te neponovljive Prigorske plesove, Krčki tanac i Vrličko kolo Zvonimira Ljevakovića.

Energične i nadahnute izvedbe Ansambla Lado i koreografska ostvarenja i scenske interpretacije tako bliske ishodištu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Plesni koncert je događaj koji se ne propušta i o kojem se uvijek nanovo priča. Mjesto sjedinjenja umjetnika Ansambla Lado i publike samo je jedan od razloga da nam se pridružite na koncertu.

Ulaznice u prodaji od utorka, 9. svibnja na blagajni Kosače, svaki radni dan od 13:00 do 18:00 sati. Sve informacije na broj 063/940-584.

Pokrovitelj koncerta je Grad Mostar, a partner je mostarski Ogranak Matice hrvatske.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.