Anonymousi objavili rat pedofilima

Anonymousi su krenuli s operacijom OpPedoChat u kojoj žele ugasiti pedofilske stranice i javno objaviti imena pedofila i administratora takvih stranica. Čini se da su se nakon uhićenja nekih članova i otkrića kako je jedan od najpoznatijih hakera doušnik FBI-a Anonymousi malo smirili te da su napadi protiv državnih institucija i banaka smanjeni, no članovi ove hakerske grupe u posljednje su vrijeme malo promijenili način djelovanja pa su, nakon što su u junu pozvali sve da im prijave korupciju, sada krenuli u veliku akciju protiv pedofila u okviru operacije nazvane #OpPedoChat, prenosi Dnevnik.hr.

Ovo nije prvi napad na pedofile jer su Anonymousi još u listopadu 2011. pokrenuli operaciju Darknet (#OpDarknet) u kojoj su napali više od 40 internetskih stranica povezanih s pedofilima.

Hakeri su do sada već srušili neke pedofilske stranice (na ZDNetu kažu da je napadnuto 85 domena s pedofilskim sadržajem) te da ta brojka stalno raste, a cilj Anonymousa je srušiti takve stranice i forume te prikupiti i objaviti imena pedofila i administratora tih stranica, kao i objaviti e-mailove koje su razmjenjivali.

U svojoj poruci objavljenoj na YouTubeu, Anonymousi kažu da im je cilj ‘iskorijeniti ovu kugu s interneta’ te upozoravaju kako se u posljednje vrijeme povećao broj pedofilskih internetskih stranica za chat i dijeljenje sadržaja ‘što je neprihvatljivo i neće se tolerirati’, navodi Dnevnik.hr.

U ovoj operaciji sudjeluju Anonymousi iz svih dijelova svijeta koji trenutno skupljaju informacije o pedofilima – dodaju kako su svjesni koliko je ova akcija složena i da neće biti završena u nekom kratkom vremenskom razdoblju te pozivaju sve ljude da im pomognu kako bi se stvorio ‘društveni i politički pritisak na pedofilske stranice’ koje se moraju ugasiti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.