Anonymousi: Napast ćemo stranice UN-a, Facebooka, YouTubea…

Hakerska skupina Anonymous zaprijetila je napadom na servere niza važnih interentskih stranica zbog toga što je FBI zatvorio MegaUploada. Ukoliko MegaUpload u roku od 72 sata ne bude ponovno vraćen, hakeri će, kako su najavili, napasti stranice UN-a, Američke banke, Facebooka, YouTubea, Twittera, Capital Onea i Xbox Livea, piše Index.hr.

MegaUpload je online kompanija sa središtem i Hong Kongu koja je osnovana 2005. koja je nudila usluge, a koju se krivnjom njezinih korisnika povezuju s online piratstvom, što nije bilo dio njihove usluge.

Stranica je zatvorena izvan svih pravila i to temeljem naloga američkog ministarstva pravosuđa 19. siječnja ove godine tijekom istrage o navodnom kršenju autorskih prava. Valja pri tom napomenuti kako njezinu zatvaranje nema nikakve veze s SOPA-om ili PIPA-om, što je potpuno zaseban problem.

MegaUpload je izvijestio kako će se svim pravno raspoloživim sredstvima boriti za to da vrati stranicu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Anonymous nije skupina nego pokret. Nisu samo hakeri dio toga već može biti bilo tko bilo kakve struke. Nije istina da su najavili bilo kakve napade na socijalne mreže.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.