Anonimni donator daruje sa 2000 KM svako treće i naredno dijete rođeno u braku

Pomalo nevjerojatna priča u današnje vrijeme dolazi iz Srpske pravoslavne Crkve i dobrotvoru koji se obratio ovoj vjerskoj instituciji. Anonimni donator je odlučio svoje bogatstvo stečeno za života podijelitiobiteljima koje imaju troje i više djece.

Da se ne radi o izmišljenoj novinarskoj priči potvrđuje i pismo pristiglo na adresu Zvorničko-tuzlanske eparhije, piše Zvornicki.ba.

Naime, anonimni donator je odlučio svoje bogatstvo uložiti u poticanje nataliteta, tako što će svako treće i naredno dijete darivati sa po 2000 KM.

Imam nemal iznos novca, a nemam nasljednika i želim je uložiti u poticanje rađanja. Za ovu akciju potrebna mi je pomoć naše svete crkve pa vas molim za blagoslov i da obvežete sve svećenike u vašoj eparhiji da svaki svećenik u potiče parove na rađanje trećeg i četvrtog djeteta. Ja bih svako novorođeno dijete darovao sa 2.000 KM, piše u pismu.

Ovaj čovjek odlučio je ostati anoniman, a zastupat će ga Saša Živanović, direktor osnovne škole u Osječanima i Dragan Pavlović, svećenik u selu Gornja Slatina.

Roditelji troje ili više djece, da bi dobili novac trebaju dostaviti potvrdu matičnog ureda i potvrdu svećenika da je dijete kršteno i da je treće ili četvrto dijete u braku.

Ove dvije potvrde treba poslati poštom na adresu: Saša Živanović, 74225 Osječani.

(www.jabuka.tv) 

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.