Anita Martinac u Širokom Brijegu predstavila roman ”Posljednji”

Mostarska književnica Anita Martinac u utorak navečer je u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavila roman ”Posljednji”.

Autorica u romanu priču o Križnom putu gradi na sudbini Šimuna Marića i njegovih generacijskih prijatelja.

Osim tematske iznimnosti, čar ovomu romanu, pruža dokumentaristička građa, njezino prikupljanje i istraživanje, ali i vjerodostojno umjetničko oblikovanje, te građa, koja daje cjelovitiji uvid u sustav stradalništva, položaj žrtava, ali i njihovih krvnika.

Uz književnicu, o romanu su još govorili Ivan Zlopaša i fra Miljenko Stojić, a organizator promocije bio je širokobriješki ogranak Matice hrvatske.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

  • U ovim knjizevnim djelima mozes ubastiniti samo tugu, tjeskobu, ogorcenost, ljutnju, mrznju i sve skupa po putu suosjecanja. Ah ta podla emocija suosjećanja.
    P.S.Fratri-politicari evangelizatori proslosti i povijesti.

  • Nek ljudi rade,neka stvaraju,uvijek sam za napredak,no jedno me zanima može li objaviti životopis i naobrazba konkretno i ove gospođe i svih koji predstavljaju,jer ima previše samoprozvanih novinara,književnika,pisaca…Prihvaćajući njihov površan rad i ne znanje stvaranja i pisanja,ili plagiranja ostajemo zatočeni u provinciji,ne uzdižemo se kulturološki,iako knjiga baš zato služi…
    Osobno mi se ne sviđa što uvijek i iza svega stoji neki fratar,kad možemo očekivati neku drugu tematiku a da nije “komunistički zločin”,kojeg ja ne negiram i osuđujem ga,no ovaj fra Mića je postao dosadan,a kao fratar je prazan,od njeg nemaš što naučiti..Po kojem kriteriju on ili Zlopaša mogu imati težinu kad se kritički osvrću na neki rad!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.