Androidi dobivaju svoju verziju AirDropa?

Korisnici Appleovih uređaja godinama jednostavno razmjenjuju datoteke među njima pomoću AirDropa.

Radi se o tehnologiji razmjene podataka kad su uređaji blizu, a puno je brža od slanja istih tih datoteka preko Bluetootha ili Wi-Fija.

Nešto su slično imali na izbor i korisnici Androida, no to nije uvijek baš najbolje funkcioniralo.

Naime, Google je lansirao Nearby Share 2020. godine i ta je opcija funkcionirala na nekim Androidima. Samsung je na svojim uređajima u otprilike isto vrijeme predstavio Quick Share, koji je pak omogućavao razmjenu datoteka primarno među njegovim uređajima.

No to bi se sad trebalo promijeniti. U sklopu predstavljanja na CES 2024. Google i Samsung objavili su kako su ujedinili svoje sustave za dijeljenje datoteka i tako stvorili jedinstvenu platformu u sustavu Androida.

Kako su objasnili iz Googlea, nova platforma stvorila je “najbolju zadanu, ugrađenu opciju za dijeljenje sadržaja na svim vrstama uređaja u ekosustavima Android i Chromebook”.

Napomenuli su kako će korisnici i dalje moći kontrolirati svoju privatnost, odnosno odrediti tko će vidjeti njihov uređaj i moći im poslati datoteke, a tko ne.

Google je također objavio kako radi s proizvođačima osobnih računala ne bi li Quick Share omogućio i na Windows računalima kao unaprijed instaliranu aplikaciju.

Nova bi opcija, postupno, trebala biti dostupna na Androidima od veljače, prenosi Zimo.hr.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.