Amputirane joj šake i noge zbog sepse nakon kontakta s psećom slinom

Amerikanki Marie Trainer su amputirane šake i noge zbog sepse prouzročene kontaktom s psećom slinom, piše portal LadBible.

Slina je sadržavala rijetku bakteriju kojom se Marie zarazila. U bolnici je bila hospitalizirana gotovo 80 dana. Bila je životno ugrožena.

Za televizijsku stanicu Fox 8 u Ohio gdje živi je ispričala što joj se dogodilo.

Kako je rekla, osjetila je nemoć zbog koje je bila primorana ležati, po smještaju u bolnicu, uslijedila je amputacija. Probudila se deset dana nakon amputacije.

Nakon što sam se probudila, nisam znala gdje sam. Bilo je jako teško suočiti se s činjenicom da su vam šake i noge amputirane, ispričala je.

Marie se zarazila bakterijom capnocytophaga koja je bila u slini njezinog psa.

Simptome oboljenja je osjetila nakon što se sa svojim suprugom Matthewom vratila s ljetovanja na Karibima. Prvo je osjetila bolove u leđima, da bi potom uslijedile nagle promjene temperature tijela.

U bolnicu je smještena kada se stanje već pogoršavalo.

Sestra koja stažira u bolnici gdje je zbrinuta je istaknula da se njeno zdravstveno stanje brzo pogoršavalo. Bila je u medicinskoj komi, a u međuvremenu se pojavila gangrena.

Capnocytophaga se nalazi u slini mnogih pasa i mačaka. Doktorica Maragaret Kobe je upozorila da se bakterija može prenijeti ugrizom ili samo kontaktom sa slinom ovih životinja.

Riječ je o bakterijama koje su vrlo opasne. Vrlo brzo mogu ugroziti vaš imunološki sustav i napraviti grozne stvari, ukazala je, prenosi Radiosarajevo.ba.

(www.jabuka.tv) 2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.