Amerikancu zbog krađe u dućanu teške 40 dolara prijeti 12 godina zatvora

Muškarcu u SAD-u prijeti 12 godina zatvora zbog krađe u iznosu od 40 dolara. Curtis Lawson došao je 26. prosinca 2016. u prodavaonicu Walmarta u saveznoj državi Tennessee. Imao je račun u vrijednosti od 39,57 dolara od prethodne kupnje tog mjeseca. Što je učinio?

U košaru je potrpao iste proizvode koje je kupio prije – deterdžent za pranje posuđa, pastu za zube i ženske traperice. Vratio ih je pokazavši račun i natrag dobio tih 39,57 dolara. U prijevodu, pokušao je prevariti trgovinu pri povratu robe pretvarajući se da vraća proizvode koje zapravo nije ni kupio, piše The Guardian.

Već poznat policiji

Ušavši u trgovinu praznih ruku, Lawson je bio sumnjiv nadzorniku Robertu McAuleyju koji je sve promatrao na nadzornim kamerama. Naravno, ulovio ga je u krađi i prijavio. Lawson je sve priznao.

Odmah je uhićen i strpan u zatvor uz jamčevinu od 2500 dolara, a zbog krađe mu prijeti čak 12 godina zatvora. Lawson je već otprije poznat policiji zbog prometnih prekršaja, konzumiranja opijata i krađa, prenosi Index.hr.

U Tennesseeju, kao i u mnogim saveznim državama, krađa ispod 1000 dolara karakterizira se kao prekršaj, no posljednjih godina okružno tužiteljstvo progoni provalnike poput Lawsona pod statutom definiranim kao protupravan i svjestan ulazak u zgradu bez pristanka vlasnika i uz počinjenje krađe.

Prijeti mu maksimalna kazna zatvora

Zanimljivo, Lawson je prije četiri godine uhićen zbog krađe grudnjaka iz druge Walmartove trgovine i već mu je tada zabranjen pristup svim Walmartovim trgovinama, što znači da nakon toga uopće nije smio kročiti u nijednu njihovu trgovinu.

Lawson još uvijek čeka saslušanje i presudu. Predstavnik ureda okružnog tužiteljstva u Knoxu naglasio je kako Lawson uopće nije smio ući u Walmart te je istaknuo kako se Lawson suočava s maksimalnom kaznom zatvora od čak 12 godina zatvora.

U međuvremenu, jamčevina mu je povećana na 5000 dolara. Lawsonovi odvjetnici uputili su žalbu koja im je odbijena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.