Amerikanci pozivaju na stabilan dogovor Beograda i Prištine – Jabuka.tv

Amerikanci pozivaju na stabilan dogovor Beograda i Prištine

Nakon dulje šutnje o špekulacijama oko mogućeg dogovora službenog Beograda i Prištine koji bi značio izmjene granica, oglasilo se i Američko veleposlanstvo u Prištini.

Podsjetimo, kako su u nekoliko navrata strani mediji, analizirajući moguće rješenje odnosa Srbije i Kosova, spominjali opasnost od porasta novih tenzija na Balkanu zbog moguće promjene granica na Balkanu, a kao jedan od razloga naveli su i taj što je američka administracija, s dolaskom Trumpa, izgleda pustila regiju “niz vodu”, prenosi Dnevnik.ba.

Kako je Američko veleposlanstvo u Prištini priopćilo prištinskoj “Gazeti express”, SAD će ostaviti dvije strane da postignu sporazum, ali će Beogradu i Prištini “jasno biti da neće imati neograničenu slobodu djelovanja”.

Američko veleposlanstvo pozvalo je Beograd i Prištinu da naprave stabilan dogovor i da ne stvaraju tenzije na Balkanu, odnosno da “postignu sporazum koji je održiv, stabilan i ne stvara nestabilnost u bilo kojoj zemlji u regiji”.

Iz Američkog veleposlanstva naveli su i da će pustiti strane da se dogovore, dodajući kako će pažljivo i ozbiljno promatrati ono o čemu će se strane suglasiti, a zatim i izjasniti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.