Američki ulagači u Hajduk i Split spremni uložiti 310 milijuna kuna!?

Splitski sport je u kolapsu, a samo Hajduk i KK Split zajedno su u minusu skoro dvjesto milijuna kuna. Gradonačelnik Ivo Baldasar izišao je s brojkama od 124 milijuna kuna duga Hajduka i 57 milijuna kuna KK Splita. To su novci koje najveći splitski klubovi, nekadašnji sportski giganti, nemaju niti će ih imati…

Slučajno ili ne, baš prije Baldasarova istupa na Radio Splitu opet se zavrtila priča o američkim investitorima okupljenima oko odvjetnika Michaela Glovera koji preko neslužbenih kanala najavljuju da će se vratiti u Split jer su spremni investirati u Hajduk i KK Split ukupno 310 milijuna kuna!

Amerikanci se očekuju početkom sljedećeg tjedna, a za utorak je najavljena sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o stanju u splitskom sportu s naglaskom na Hajduk i KK Split.

Privatizacija Hajduka je izgledna opcija, a Amerikance se sad gura kao potencijalne vlasnike, pišu Sportske Novosti. Ali možda se još netko javi. Nisu ni drugi dioničari nezainteresirani. Kad je Tomislav Mamić nedavno ušao još jače u klub kao sponzor to se tumačilo namjerom da se zaštiti ulog kojeg su on, Andabak i društvo uložili u Hajduk. Ako bi ušli Amerikanci preko portfelja gradskih dionica onda bi dionice malih, a i onih velikih dioničara postale bezvrijedne. A njihova uloga minorna. Teško da će se pomiriti s takvom ulogom jer uložili su u Hajduk na desetke milijuna kuna. (Poslovni puls)

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.