Američki predsjednik Google, Facebook i Twitter prozvao za ljevičarstvo – Jabuka.tv

Američki predsjednik Google, Facebook i Twitter prozvao za ljevičarstvo

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu kako se nada “poštenju” od tehnoloških divova Googlea, Facebooka i Twittera, koje je optužio za navodnu ljevičarsku pristranost, odbivši posve isključiti mogućnost nametanja regulacija.

Mislim da Google i Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance, rekao je Trump u Bijeloj kući.

Mislim da je to vrlo ozbiljan problem. Jer oni stvarno nastoje ušutkati doista velik dio ove zemlje, a ti ljudi ne žele biti ušutkani, kazao je američki predsjednik, napomenuvši kako takvo ponašanje možda nije zakonito.

Na pitanje o mogućem uvođenju regulacija Trump je kazao: vidjet ćemo.

Znate što mi želimo? Ne regulaciju. Mi želimo poštenje, dodao je Trump.

Google je u utorak odbacio Trumpove optužbe da su rezultati pretrage na njegovoj tražilici “namješteni”. Trump je ustvrdio kako oni u velikoj mjeri odražavaju “lažni CNN”.

Veliki korisnik društvenih medija, Trump već dugo vodi rat sa CNN-om, vodećom kabelskom informativnom televizijskom postajom koja ne preže od otvorene kritike 45. američkog predsjednika, koji medije često optužuje za “lažne vijesti”, a neke od njih proglašava “neprijateljem naroda”.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.