Američki državni tajnik pozvao Thacija da ukine povećane carine za BiH i Srbiju

Državni tajnik SAD-a Mike Pompeo pozvao je predsjednika Kosova Hasima Thacija da ukine povećane carine na robu iz Srbije i BiH, priopćila je glasnogovornica State Departmenta Heder Nauert.

Ona je rekla da je Pompeo tijekom sastanka sa Thacijem u Washingtonu ponovio podršku SAD-a Kosovu, prenosi HMS.

Pompeo je potvrdio podršku suverenom, nezavisnom Kosovu i sa Thacijem razgovarao o važnosti uspostavljanja vladavine zakona i poticanja ekonomskog rasta, kako bi se osigurao uspjeh Kosova u budućnosti, navodi se u priopćenju Nauert.

Nauert je istakla da je američki državni tajnik ohrabrio Kosovo da “postigne povijesni dogovor o normalizaciji odnosa sa Srbijom”, u okviru dijaloga pod okriljem EU i da surađuje sa Srbijom kako bi se izbjegle provokacije i smanjile tenzije, javio je Sputnik.

Pompeo je naglasio da je normalizacija odnosa Srbije i Kosova jedini način da se za obje strane otvori put ka budućoj integraciji u zajednicu zapadnih zemalja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • “Pompeo je naglasio da je normalizacija odnosa Srbije i Kosova jedini način da se za obje strane otvori put ka budućoj integraciji u zajednicu zapadnih zemalja.” Jedino što je bitno je “Integracija u zajednicu zapadnih zemalja”! Zna li itko što je to? Tko treba sačinjavati tu zajednicu? Koje zemlje? Da li je to Zapadni Balkan? Gdje bi bilo sjedište, glavni grad, institucije ZZZ(zajednica zapadnih zemalja)? Zašto o svemu tome mainstream mediji šute? Zašto kradezenjci šuti?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.