American Express počeo nagrađivati korisnike pa podigao prihode za čak 12 posto

Prihodi American Expressa dosegnuli su u proteklom tromjesečju 9,7 milijardi dolara, 12 posto više nego godinu dana prije, što se zahvaljuje povećanim ulaganjima te kartičarske kuće u nagrade korisnicima, kao i pojačanoj potrošnji zbog jačanja gospodarstava.

Prema poslovnom izvješću, objavljenom u četvrtak, čista dobit AmExa u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosila je 1,6 milijardi dolara, dok je godinu dana prije kompanija zabilježila dobit od 1,25 milijardi.

Rast prihoda i dobiti najveće svjetske kartičarske kuće zahvaljuje se stabilnom rastu globalnog gospodarstva, a time i potrošnje stanovništva.

Kompanija je izvijestila da je potrošnja korisnika njezinih kartica u proteklom kvartalu porasla za 3 posto u SAD-u, najvećem tržištu te kartičarske kuće, a 7 posto u svijetu u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Rast prihoda zahvaljuje se i povećanim investicijama te kompanije u nagrađivanje korisnika njezinih kartica. Kako bi privukao korisnike veće platežne sposobnosti i uzvratio konkurentskim kompanijama, AmEx je u proteklom tromjesečju u programe nagrađivanja investirao rekordnih 2,35 milijardi dolara.

Ovi rezultati pokazuju dobar povrat na investicije koje smo poduzeli kako bi potaknuli rast u premijskom sektoru, poručio je u izvješću izvršni direktor kompanije Staphen Squeri.

Zahvaljujući boljim poslovnim rezultatima nego što su analitičari očekivali, cijena dionice AmExa porasla je u četvrtak u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta za 3,5 posto.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.