AmCham, Telemach i Microsoft projektom ”Online Seniori” oduševili Mostarce

Studeni, predavači projekta ”Online Seniori” Almira Dilberović i Hasan Hrvat u nedjelju su u Mostaru prvim predavanjima uveli osobe treće dobi u svijet novih suvremenih tehnologija.

Prvi sat edukacije mnogima je bio i prvi susret s digitalnom tehnologijom. Međutim, oduševljenje što će naučiti koristiti Viber, Skype, kreirati Facebook profil posredstvom projekta iniciranog od strane AmCham-a BiH, te kompanija Telemach i Microsoft, već prvog dana seniori u Mostaru nisu krili.

Edukacije je otvorila izvršna direktorica AmCham BiH Violeta Čibukčić poželjevši polaznicima mnogo uspjeha.

  • Način predstavljanja projekta ”Online Senior” osmišljen je tako da polaznici poslije trećeg dana edukacije mogu koristiti aplikacije poput Vibera, Skypea itd. Edukacije su zanimljive, studenti su strpljivi i sigurna sam da ćemo i u Mostaru postići uspjeh kao što je bio slučaj u Sarajevu gdje smo uspješno educirali 430 osoba treće dobi o korištenju digitalnih tehnologija kroz ovaj društveno korisni projekt – istaknula je Violeta Čibukčić, izvršna direktorica AmCham-a u BiH.

Stanko Cvitanović predsjednik udruge HUM bio je među polaznicima edukacija u Mostaru.

  • Starija generacija ne služi se baš mnogo novim tehnologijama. Međutim, trebala bi zato što se neminovno ide u korak s vremenom. Prijavio sam se i ja, jer želim obnoviti znanje, ali i naučiti koristiti određene aplikacije. I sam, zaista s nestrpljenjem, očekujem diplomu. Stariji ne koriste nove tehnologije jer ne poznaju digitalni svijet, a ne pruža im se mogućnost da nauče.
  • ”Online Seniori” edukacije su besplatne i svi koji imaju slobodnog vremena, a žele naučiti kako komunicirati novim tehnologijama dobrodošli su u HUM, kazao je i Cvitanović.

Edukacije u Mostaru održavati će se radnim danima u terminima od 8.00 do 10.00 sati. Polaznici imaju pauzu u predavanjima, a najboljima će biti uručene i novčane nagrade.

Specifičnost projekta ”Online Seniori” je u tome što projekt i nakon održanih edukacija nastavlja funkcionirati. Naime, članovi udruge HUM kojem ćemo donirati 20 prenosivih uređaja nastavit će s educiranjem novih polaznika, poslije ”Online Seniori” projekta. Uspjeh ovog društveno-korisnog projekta, koji je besplatan, za sve osobe treće dobi bilježit će se i nakon završetka edukacija, kao što je to trenutno slučaj u Sarajevu. Najboljim polaznicima će biti uručene i novčane nagrade – kazao je generalni direktor kompanije Telemach, Željko Batistić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.