Mladi Ljubušak na svjetskim modnim pistama

Osim što bilježi dobre ocjene u školi, sedamnaestogodišnji Ljubušak Lordan Milićević jednako dobar uspjeh postiže i u svijetu modelinga. Lordan je, naime, učenik 4. razreda Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića u Ljubuškom. Pohađao je i školu manekenstva modne agencije ‘Gloss’ iz Mostara, što mu je poslužilo kao odskočna daska za bavljenje poslom u kojem ga itekako podržavaju roditelji. O svojim početničkim koracima u modelingu, Lordan priča za Dnevni list.

Prvi koraci u ‘Glossu’

“U svijet modelinga ušao sam prije godinu dana. Prve korake prvenstveno vežem uz modnu agenciju ‘Gloss’ iz Mostara gdje sam proveo sedam mjeseci kako bih uspješno završio treći stupanj. No, budući da u Bosni i Hercegovini ne vidim napredak po pitanju ovog posla, otišao sam preko granice”, priča nam Lordan, koji se sredinom listopada  prijavio na izbor Best model Dalmacije, kako bi se uvjerio je li modeling ono čime se želi baviti u budućnosti.

Na ovom izboru u kojem je sudjelovalo 12 djevojaka i 12 mladića, Lordan se predstavio kao najmlađi natjecatelj i tako osvojio simpatije žirija. Kako nam kaže, ovo natjecanje pamtit će po odličnoj organizaciji i suradnji s profesionalcima.

“Sve je proteklo u lijepoj atmosferi. Zajedničko fotografiranje, vježbanje koraka i druženje s ostalim natjecateljima bilo je iznad mojih očekivanja. Sudeći prema izrazima lica u publici, sve je bilo na zavidnoj razini”, ponosno ističe Lordan. No, to nije bio jedini podvig u kojem se okušao. Nastupio je i na renomiranom modnom događanju “Modni ormar”,  koji ove godine slavi  jubilarno deseto izdanje. Radi se, naime, o jedinom strukovnom natjecanju u Hrvatsko, u organizaciji Tekstilno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prilika je to da vrsni stručnjaci s područja mode, dizajna i kostimografije, otkriju mlade talente i otvore im vrata u svijet mode. Tom prigodom, i Lordanu se ukazala prilika za izlazak na modnu pistu.

Škola na prvom mjestu 

“Za poznatog hrvatskog dizajnera Ivicu Klarića sam radio dva izlaza na pistu i još sam pod dojmom jer sam imao čast biti dio ovog modnog događanja. Sada slijedi kratak odmor, a nadam se da će kroz to vrijeme stići i neka nova ponuda. Također, nadam se nastavku dobre suradnje s Ivicom, za kojeg imam samo riječi hvale”, kaže  Lordan.

Na upit uspijeva li uskladiti školske obveze s poslom modelinga, kazao nam je kako mu je škola ipak na prvom mjestu, ali da uspijeva svakodnevno trenirati i pripremati se kako bi uspio u onome što želi. Budući da je dobar učenik, Lordan nakon završetka srednje škole planira upisati i fakultet. A njegov odabir, po svemu sudeći, bit će hrvatska metropola – Zagreb. Prvenstveno iz razloga  što je povezan s najjačim modnim gradovima, tj. industrijama.

Ovom mladom zaljubljeniku u modu i manekenstvo najveću podršku daju roditelji, dok školske kolege i prijatelji nisu pokazali previše optimizma.

“Bavljenje modelingom nije gubljenje vremena, kako to neki vole reći. Sve dok čovjek radi ono što voli, ne trebaju ga previše zanimati mišljenja drugih”, zaključio je Lordan, uz poruku svima onima koji se namjeravaju baviti modelingom: “Samo upornost i dobra volja vode do cilja. Naoružajte se strpljenjem, jer ništa ne dolazi preko noći”.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.