Amazon otvorio revolucionarni dućan bez blagajni

Veliki redovi na blagajnama u dućanima za mnoge su noćna mora i dali bi sve da te gužve nekako mogu izbjeći. Takvi prizori uskoro bi mogli postati prošlost jer je Amazon upravo predstavio trgovinu koja nema blagajni.

Maloprodajni prostor otvoren je u Seattleu, a kupcima omogućuje da uzmu predmete i jednostavno iziđu iz dućana. Sve što je potrebno jest da se prilikom ulaska registriraju uz pomoć aplikacije Amazon Go shop. Kada završe s kupnjom, na izlazu će skener detektirati stvari koje su uzeli te će im naplatiti preko njihova Amazon računa, prenosi Večernji list HR.

U trgovini će se nalaziti stvari koje možete pronaći u lokalnim trgovinama, kao što su grickalice, pića, pripremljena hrana, salate, sendviči, kruh i mlijeko.

Kako piše The Verge, Amazon bi na ovaj način mogao prikupiti mnogo više podataka o tome što zanima kupce. Tako bi mogli pratiti za koje se proizvode zanima kupac kada ih, na primjer, uzme, pogleda i vrati na policu. Te podatke mogli bi koristiti kada pretražujete Amazon i ponuditi vam više preporučenih proizvoda.

Dućan je trenutačno otvoren samo za zaposlenike Amazona, a službeno otvaranje zakazano je za početak 2017. godine.


(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.