Aluminij: Smijenjeni Ljubić i direktori, imenovani vršitelji dužnosti – Jabuka.tv

Aluminij: Smijenjeni Ljubić i direktori, imenovani vršitelji dužnosti

Aluminij Mostar

lanovi Nadzornoga vijeća Aluminija d.d. Mostar donijeli su u petak Odluku o razrješenju Nikice Ljubića s mjesta direktora Društva, ujedno i cjelokupne Uprave odnosno i izvršnih direktora Ivana Grle, Tomislava Lovrića i Amara Hadžiomerovića.

Sjednica je, nakon odbijanja predloženoga Godišnjeg izvješća za 2014. godinu na posljednjoj Skupštini dioničara Aluminija, sazvana s ciljem izjašnjavanja o povjerenju aktualnoj upravi.

Odluka o razrješenju donesena je sa šest glasova za i jednim glasom protiv, a predsjednik Nadzornoga vijeća Dalibor Miloš zahvalio se Nikici Ljubiću na dosadašnjem radu, ukazavši na nužnost učinjenih promjena, s obzirom na to da bi nagomilani problemi doživjeli vrhunac u vrlo kratkomu razdoblju, što bi značilo i krah Aluminija.

Vijećnici su, sukladno zakonskim odredbama, odmah nakon razrješenja, za vršitelja dužnosti direktora Društva jednoglasno imenovali Ružicu Udovičić, dugogodišnju djelatnicu Aluminija koja je obnašala više odgovornih dužnosti.

Po njezinomu su prijedlogu, potom, na mjesta v.d. izvršnih direktora imenovani Marinko Ivanović (tehnički poslovi i razvitak) i Marinko Ostojić Sušac (ekonomsko-financijski, računovodstveni i komercijalni poslovi).

Vršitelj dužnosti izvršnoga direktora za pravno-kadrovske i zajedničke poslove bit će imenovan naknadno, priopćeno je iz Aluminija i navedeno kako će članovi novoga saziva Uprave Društva obnašati dužnosti do imenovanja Uprave na puno mandatno razdoblje, u trajanju od četiri godine.

Inače, Ljubić je već uoči sjednice medijima uputio ”oproštajno” pismo u kojem navodi kako odluka o smjeni donesena na višoj razini ”bez obzira na sve parametre koji su nepobitni.

”Posljednja i najteža ucjena za naš odlazak jest orkestrirana blokada svih naših računa”, napisao je, između ostalog, Ljubić.

(Bljesak.info)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.