Aluminij od Nove godine ponovno zaposlio još 90 starih radnika

Mostarski Aluminij angažirao je početkom ove godine još 90 nekadašnjih radnika nakon što je od studenog prošle godine ponovno pokrenuta proizvodnja koja je bila prekinuta 2019. zbog nagomilanih dugovanja.

Kako je u subotu izvijestilo bh. izdanje Večernjeg lista, M.T. Abraham grupa koja je iznajmila pogone Aluminijeve Ljevaonice trenutačno je angažirala 188 djelatnika od čega je 170 bivših radnika.

Prošle godine je postupno angažirano njih 80, a od Nove godine još 90 djelatnika. Na taj način Abraham Group, unatoč krizi pod utjecajem Covida-19, ispunjava planove koje je usuglasila s Vladom Federacije BiH koja je pojedinačno najveći dioničar s 44 posto udjela. Još 44 posto posjeduju mali dioničari – radnici, a vlasnik 12 posto dionica je Hvatska vlada.

Po medijskim navodima vlasnik M.T. Abraham grupa uložila je u Aluminij Industriju više od tri milijuna maraka (oko 1,5 milijuna eura). Ovaj iznos odnosi se na obnovu pogona tvornice ljevaonice, koja još uvijek nije u potpunosti u funkcionalnom stanju, obnovu glavne zgrade, plaće radnicima, obrazovanja, inspekcije peći i ostale opreme. Najavili su i nova ulaganja od 3,5 milijuna eura.

Mostarski Aluminij prestao je s radom u ljeto 2019. godine zbog nagomilanih dugovanja i gubitaka koji su premašili iznos 220 milijuna eura. U tome trenutku zapošljavao je oko 900 radnika.

(Hina)


13 komentara

 • Sto lazete? Aluminij propao
  Cmilje propalo
  Podravka nece otkupljivati paradajz
  Lazu da raste broj zaposlenih
  Sve propada
  Kmeee kmeee
  Ocekujem bar 10 takvih komentara…
  Neka se radi, sramota je kako su Bradvica i Prndelj opustosili ovu fantasticnu firmu. Brajkovic im ostavio sve na pladnju a umjesto da dovedu investitore oni pojacali troskove i u 5 godina do bankrota ga doveli

 • Divna vijest, samo kada je to tako? Zasto su veliki bivši pojedini zaposlenici eksperti zaposleni po Eronetu, EPHZHB, BHANSA, nisu htjeli ostati .

 • hahaha.kakose laže o zapošljavanju u alminiski tojesve propalo alminiski ima duga sa kamatama preko milijardu maraka.doštase stranka hadezea sa čovićem.dotakla to.više nepostoji.čović vrlose dobro bogatiji preko alminiskog odakle čoviću novac da napravi sebi vilu.u mostaru ima stanove u zagrebu.vikendice na moru imase morese.tko jebe raju.sitnog zuba.čović.žalise na pokradeni izborne listiće.tkoje poštenog čovića pokro na izborima u mostaru sramga bilo.

 • Ne znam kome je u interesu da obmanjuje bivše djelatnike i javnost.Pa i male ptice na grani znaju da je ugašeni i silom zatvoreni Aluminij poslije nasilnog zaustavljanja opljačkan.Ostala je konstrukcija i go će ubrzo Džida, Sik sa velikim voždom,rastaliti.Inače je sva tvornica založena kod banaka,tako da su dioničari popušili 100%.Pljačka stoljeća,živi bili pa vidjeli….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.