ALU: Udruga Sklop u Širokom Brijegu predstavlja nagradu Zvono

Udruga za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti SKLOP objavila je javni natječaj za nagradu ZVONO 2018 za mlade vizualne umjetnike i umjetnice iz Bosne i Hercegovine do 40. godine starosti, koja pobjedniku/ci pruža mogućnost dvomjesečne umjetničke rezidencije u New Yorku.

U okviru natječaja za nagradu ZVONO, Udruga SKLOP organizira informativne događaje o pozadini nagrade i načinu prijave, i to u gradovima Banja Luka, Široki Brijeg, Sarajevo i Trebinje.

Prezentacija u Širokom Brijegu održat će se u četvrtak, 22. veljače 2018. godine u 19 sati u Galeriji širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti.

Uvod u ovu prezentaciju napravit će Tomislav Zovko, predsjednik Alumnija ALU Široki Brijeg, dok će prezentaciju održati Sandra Bradvić, direktorica Udruge SKLOP.

U prvom dijelu prezentacije, posjetitelji će biti informirani o pozadini i povijesti nagrade, njezinim osnivačima i partnerima u BiH i SAD, dok će u drugom dijelu biti objašnjeni svi detalji o načinu prijave, podobnosti i procesu selekcije.

U fokusu drugoga dijela prezentacije stavlja se na proces izrade portfolija, što će biti pojašnjeno na konkretnim primjerima.

Poziv na informativni događaj upućuje se studentima i studenticama likovne akademije ili sličnih obrazovnih institucija, aktivnim umjetnicima i umjetnicama, radnicima i radnicama iz kulturnoga sektora, kao i svim zainteresiranim građanima, građankama i ljubiteljima umjetnosti.

Projekt ZVONO 2018 podržava Vlada Švicarske.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.