Albina nominirana za najgore odjevenu izvođačicu na Eurosongu

Na iznenađenje mnogih belgijski portal Songfestival nominirao je Hrvatsku predstavnicu na Eurosongu Albinu Grčić (22) za najlošije odjevenu izvođačicu natjecanja.

U kostimu kojeg potpisuje domaći dizajner Juraj Zigman i koji se bitno razlikuje od onoga kojeg smo vidjeli na Dori, izazvala je val komentara nakon prve javne probe za Euroviziju, ali većinom u odobravajućem smjeru.

Ove će se godine po 24. put dodijeliti nagrada Barbara Dex za najlošije odjevenog kandidata na Eurosongu, a među sedam nominiranih je i naša Albina. Naime, ova nepoželjna titula dobila je ime po belgijskoj pjevačici Barbari Dex koja je 1993. godine na Eurosongu proglašena najgore odjevenom izvođačicom večeri.

Glasanje traje do 30. svibnja, a organizatori ustraju u tome da cilj natjecanja nije ismijavanje nikoga.

Od ostalih kandidata ovogodišnjeg Eurosonga na listi najgore odjevenih našli su se Senhit (San Marino), Samanta Tina (Latvija), Manizha (Rusija), Roxen (Rumunjska), Tix (Norveška), Eden (Izrael).

Hrvatska je titulu najgore odjevenih na Eurosongu odnijela 2016. godine kada je nastupala Nina Kraljić koja je tada također nosila kreaciju Juraja Zigmana.

Da mi je možda Jean Paul Gaultier rekao da je moja haljina ružna, zapitao bih se jesam li nešto loše napravio. Ovako sam siguran u svoj rad. Moja haljina nije trash, reagirao je tada Zigman nakon što je Nini pripala titula, a na haljini koju je nosila je dvadeset dana radilo petero ljudi.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.