Albanski stručnjak: ‘Na pomolu je treći balkanski rat’

Zbog neprestanih tenzija na Kosovu i u Grčkoj u prvom redu, direktor albanskog Instituta za regionalna predviđanja, Kočo Danaj, smatra kako čitavoj regiji prijeti izbijanje trećeg balkanskog rata.

Danaj je spomenuto predviđanje rekao u intervjuu za agenciju INA te je naveo kako bi centri novih kriza mogli postati Kosovo, Makedonija, Grčka i Bosna i Hercegovina, prenose danas mediji iz regije.

‘Ta bi kriza prvo mogla izbiti na sjeveru Kosova, koje je blokirano barikadama. Ako postoje barikade, jasno je da postoji priprema na rat. Svi to znaju, samo nitko o tome ne govori, osim obavještajnih službi. Albanci nisu organizirani i bili bi gubitnici u tom ratu, u smislu gubitka teritorija i ljudskih žrtava. Bruxelles bi bio zadovoljan s tim ishodom, jer i njihove tajne službe znaju što bi se moglo dogoditi ako se podignu barikade’, pojasnio je Denaj.

‘Grčka nastoji ‘izvesti’ svoju krizu u Makedoniju i Albaniju. Štoviše, makedonski premijer Nikola Gruevski uzrokovat će krizu lažirajući cenzus. On je izjavio kako je bivši premijer Branko Crvenkovski izbrojao 120.000 Albanaca više, što znači da bi on izbrojao isto toliko manje’, zaključio je Denaj.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.