Donesena odluka: ‘Bolonjci’ napokon mogu u državnu službu

Aktualni saziv platformaške Federalne vlade je prvi koji je nakon potpisivanja Bolonjske deklaracije uradio što je neophodno – da se i ‘bolonjci’ mogu zapošljavati u državnoj službi, rečeno je na press-konferenciji u Sarajevu na kojoj su priopćene pojedine odluke s današnje sjednice Vlade.

Odobrene su, naime, izmjene i dopune Zakona o državnoj službi koje i namještenicima što diplomu o visokom obrazovanju stječu uz rad, po bolonjskom procesu, otvaraju prostor da konkuriraju za državnu službu, izjavio je ministar pravosuđa Zoran Mikulić.

Prijedlog zakona o ovakvim izmjenama i dopunama Zakona platformaška Vlada je po usvajanju uputila u hitnu parlamentarnu proceduru.

Drugu današnju Vladinu odluku, a odnosi se na njezinu suglasnost za ustanovljenje federalne fondacije za šport, novinarima je prenio resorni ministar Salmir Kaplan.

Osnivanje te fondacije omogućit će podršku mladim športašima i talentima, za što je dosad bilo malo mogućnosti iz proračunskog transfera namijenjenog za šport od federalnog značaja, pojasnio je.

(ABCportal.info)

 

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.