Albanac u BiH pokušao prokrijumčariti 22 kilograma marihuane

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) u suradnji s pripadnicima Granične policije BiH otkrili su na graničnom prijelazu Deleuša pokušaj krijumčarenja oko 22 kg marihuane.

Nedozvoljenu supstancu preko graničnog prijelaza pokušao je prokrijumčariti albanski državljanin.

Jutros u 3 sata na graničnom prijelazu Ivanica, između BiH i Republike Hrvatske pojavilo se vozilo marke “Renault Scenic”, registracijskih oznaka Republike Albanije. U vozilu se nalazilo troje putnika, a vozilom je upravljao K.F. rođen 1988 godine, državljanin Republike Albanije. Na osnovu izraženih sumnji vizualnim pregledom vozila uočene su prepravke na dijelu poda iza vozačevog sjedišta, a radilo se o izrezanom podu ispod podmetača dimenzija 50×40 centimetara, koji je naknadno spajan silikonskom masom.

Budući da na graničnom prijelazu Ivanica nije postojala specijalistička oprema za detaljan pregled vozila, isto je u pratnji upućeno na granični prijelaz Deleuša. Na ovom graničnom prijelazu je izvršen detaljan pregled vozila upotrebom specijalističke opreme “Buster i Endoscope”, koju je UIO i Graničnoj policiji BiH donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS. U spornom dijelu vozila uočeni su predmeti koji svojim izgledom podsjećaju na paketiće umotane u prozirnoj foliji. Daljnji rad na slučaju preuzeli su inspektori Granične policije BiH i u kritičnom dijelu vozila pronašli 22 pakovanja (cca 22 kg), zeljaste materije koja asocira na marihuanu. Sve aktivnosti na terenu provedene su u suradnji službenika Uprave za neizravno oporezivanje i Granične policije BiH.

Protiv odgovornih lica bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom u skladu sa zakonskim propisima – stoji u priopćenu UNO-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.