Akcija “X”: Automafiji iz Hercegovine zatraženo produženje pritvora za još dva mjeseca – Jabuka.tv

Akcija “X”: Automafiji iz Hercegovine zatraženo produženje pritvora za još dva mjeseca

Tužiteljstvo BiH zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca Goranu Nižiću, Marku Nižiću, Jozi Markiću, Ferdi Vukoji, Mihaelu Menalu i Željku Brkiću osumnjičenim za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelima krijumčarenje i kaznenim djelom teška krađa. Navedeni su uhićeni u veljači ove godine u akciji kodnog imena ‘X’.

Odvjetnici osumnjičenih, Nada Dalipagić, Irena Pehar, Josip Muselimović, Lejla Čović i Senad Dupovac usprotivili su se prijedlogu Tužiteljstva smatrajući da Tužiteljstvo u dosadašnjoj istrazi nije uopće konkretiziralo dokaze na kojima zasniva postojanje osnovane sumnje da su osumnjičeni počinili kaznena djela.

Obrana je predložila Sudu da se osumnjičeni puste na slobodu, a da im se ako Sud smatra da je to potrebno odrede mjere zabrane u smislu napuštanja mjesta prebivališta, sastajanja s drugim osobama i obvezno javljanje nadležnom policijskom tijelu.

Vijeće suda bi svoju odluku trebalo donijeti danas tijekom dana kada osumnjičenim ističe pritvor koji im je u ožujku produžen za dva mjeseca.

Osumnjičeni su uhićeni sredinom mjeseca veljače ove godine, a sumnja se da je organizator grupe bio Goran Nižić zvani Arafat koji je u periodu od 2012. godine do dana uhićenja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi organizirao grupu radi krađe skupocjenih vozila te njihovog krijumčarenja i prodaje u našoj zemlji i Republici Hrvatskoj i Srbiji. Grupi su pristupili ostali osumnjičeni i svako je imao točno određene i podijeljene uloge i zadatke, prenosi Dnevni list.

Sumnja se da je ova grupa odgovorna za više desetaka krađa skupocjenih automobila.

Akcija ‘X’ je izvedena u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i policijskim službenicima Granične policije BiH, MUP-a Sarajevske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije.

Izvršeni su pretresi objekata na deset lokacija.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Kad ce vratit aute sto su pokrali to se pitam i nadam se da ce moj golf biti pronaden ,golf karavan ukraden invalidnoj osobi .

  • “koji je u periodu od 2012. godine do dana uhićenja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi organizirao grupu radi krađe skupocjenih vozila te njihovog krijumčarenja i prodaje u našoj zemlji i Republici Hrvatskoj i Srbiji.”
    ..gamad policijska je znala i nije spriječila kaznena djela već je naprotiv pustila da se ljudima nanosi šteta..itd… policiju treba u ovom slučaju kazniti za kazneno djelo “prikrivanja i pomaganja u činjenju kaznenog djela”… jbo vam bog krvavi mamu pa što ne puštate džepare da kradu 4/5 god. već ih odmah po autobusima hvatate i hapsite.. pljuuc đubradi policijska pljuuc pčljuc pljuc

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.